Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Robu avertizează Azur și Continental! ”Reduceți poluarea sau vă scoatem afară din oraș!”

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Nicolae Robu a povestit vineri, în cadrul unei conferințe de presă, că în noaptea precedentă, se plimba prin parcul din aporpierea blocului în care locuiește și a simțit un miros extrem de puternic, motiv pentru care s-a urcat în mașină și a pornit ”pe urma” acestuia, alături de seful Direcției de Mediu din carul Primăriei Timișoara, dar și cu inspectorii de la Garda de Mediu. Concluzia clară a autorităților a fost că poluarea olfactivă provine de la compania Azur, situată pe Calea Stan Vidrighin. ”Se vor face investigații pentru a stabili ce se întâmplă acolo. Vom sancționa Azur și vreau să fie foarte clar pentru toți: dacă nu va fi în stare să-și rezolve problema așa încât să nu mai polueze, îi vom ridica autorizaţia de funcționare, avizul de mediu, cu riscul că timișorenii își vor pierde locurile de muncă! Şi ce spun acum vizavi de firma Azur este valabil vis-a-vis de oricare alta. Nimic nu-i mai important decât sănătatea oamenilor”, spunea Robu, vizibil supărat.

Cu puțin timp în urmă, edilul-șef a ținut morțiș să informeze populația Timișoarei, la ”scară largă” despre atitudinea sa, cu riscurile la care se supune, Robu amenințând inclusiv fabrica de anvelope Continental.

”NU VĂ JUCAȚI CU FOCUL!

Atenționez compania Azur, dar în egală măsură orice companie din Timișoara, să ia în FOARTE serios avertismentul dat de mine ieri!

Am recepționat extrem de negativ respingerea de către reprezentanții companiei Azur a constatării mele că poluează -atenție: spun constatării, nu acuzei!-, pentru că refuzul de a recunoaște existența problemei denotă implicit dezinteres în a-i căuta soluții.

Ieri am făcut vorbire de poluarea cartierelor Calea Buziașului și Soarelui de către compania Azur, dar în alte numeroase rânduri am abordat în termeni la fel de intransigenți problema poluării olfactive a cartierului „Calea Lipovei” de către compania Continental. Atitudinea reprezentanților Continental -spre cinstea lor- a fost una total diferită, ei au recunoscut problema și s-au angajat să o rezolve printr-o investiție de 7 milioane euro în aparatură specifică pentru reducerea poluării.

Țin însă să precizez și cu această ocazie: oricât de mari ar fi investițiile făcute, dacă mirosul în cartierul Calea Lipovei va persista și în urma lor, compania Continental Cauciucuri, chiar fiind așa cum este: o companie extrem de serioasă și pe care o respectăm așa cum se cuvine- va trebui să se relocheze, pentru că pe noi, timișorenii, nu ne interesează cheltuielile făcute de o companie sau alta, ci doar rezultatul din perspectiva noastră, în speță: CA AERUL TIMIȘOAREI SĂ FIE CURAT!”, a anunțat Robu pe Facebook.

Foto: Alin Zelenco

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Largirea drumului Timisoara – Mosnita Noua intra in faza de licitatie pentru executie

Proiectul Consiliului Județean Timiș (CJT) de lărgire la patru benzi a drumului județean care...

Scoala Generala nr.7 ”creste” pe verticala. Vezi planurile Primăriei Timisoara!

S-a dat startul pentru extinderea Școlii Generale nr. 7 ”Sfânta Maria” din Calea Lipovei....

Complexul sportiv din Calea Lipovei prinde contur…pe hartie. Cate terenuri de sport se vor construi

Se fac primii paşi înspre construcţia primului complex sportiv din oraş ridicat cu bani...