Predare-amplasament-Popa-Sapca-4

Vineri, reprezentanții Primăriei Timișoara au predat amplasamentul firmei care se va ocupa de lărgirea Pasajului Popa Șapcă. Șantierul însă nu va începe până când nu va veni aprobarea de la CFR.

Firma care va executa lucrările a fost stabilită în urma licitației. Este vorba despre SC SYLC CON TRANS SRL – lider în asociere cu SC TABLEROS Y PUENTES SA, SC PETRUCCO SA. Valoarea contractului este de 23.999.000 lei, la care se adaugă TVA, iar termenul de execuție este de 18 luni. După terminarea lucrărilor, pasajul va avea patru benzi de circulație, la o lățime de 23 de metri, față de cei 8,50 de metri din prezent. Pe ambele sensuri de mers vor fi amenajate trotuare și piste de cicliști. În cadrul proiectului sunt cuprinse și relocări, modernizări sau înlocuiri a tuturor rețelelor de utilități.

Pe lângă pasaj, în lucrări vor intra și străzile Popa Șapcă, Aristide Demetriade și bulevardul Antenei.

“1. Strada Popa Şapcă cuprinsă între intersecţia giratorie – Punctele cardinale şi strada Aristide Demetriade, tronsonul final al străzii traversând pasajul de Cale Ferată, denumit Popa Sapca, la nivel inferior. Se va executa ca o stradă de categoria II, cu 4 benzi de circulaţie, având lăţimea părţii carosabile de 14 m.Se vor amenaja 47 de locuri de parcare longitudinale lângă partea carosabilă în spaţiile existente între copaci şi stâlpi. Trotuarele existente vor fi reabilitate, se vor amenaja piste pentru biciclişti, accesele la proprietăţile particulare se vor respecta, racordurile străzilor existente se vor păstra în aceaşi soluţie.

2. Strada Aristide Demetriade este împărţită simetric faţă de pasajul CF Popa Şapcă, fiind necesară amenajarea intersecţiei. Este o stradă de categoria II, cu doua benzi de circulaţie, având lăţimea părţii carosabile de 7 m. Lăţimea străzii rămâne cea existentă, doar în intersecţia cu bulevardul Antenei se va amenaja a 3 a banda pentru viraj la stânga. Se vor amenaja trotuare şi piste pentru biciclişti

3. Bulevardul Antenei cuprins între strada Aristide Demetriade şi intersecţia amenajată sub formă de sens giratoriu între Calea Sever Bocu – strada Mitropolit Dr. Vasile Lazarescu se va lărgi la 4 benzi de circulaţie. Prin proiect se asigură legătura bulevardului Antenei cu INEL II prin intersecţia amenajată în soluţie de sens giratoriu. Se vor amenaja trotuare şi piste pentru biciclişti”, au transmis reprezentanții Primăriei Timișoara.

Lucrările însă vor demara abia după ce se va primi aprobarea de la CFR.

În aceeași situație se află și Pasajul Jiul, unde se așteaptă același aviz. Rămâne de văzut cum vor gestiona traficul din oraș reprezentanții Primăriei Timișoara când ambele pasaje vor intra în lucrări.

Rămâne de văzut și ce se va întâmpla cu reclama pizzeriei deținută de Sanda Greblă după ce pasajul va intra în reabilitare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.