S-au definitivat listele cu candidații pentru Europarlamentare. Vezi aici cine candidează din Timiș!

- Advertisement -

În ultimele zile, majoritatea partidelor și-au definitivat listele cu candidații pentru un fotoliu în Paralamentul European. Foarte puțini candidați din Timiș ocupă poziții bine clasate pe liste.

Din partea PNL Timiș, doar Cristian Bușoi figurează pe listă, pe poziția 4. Bușoi a mai fost de două ori europarlamentar, timp de un mandat a fost deputat în Parlamentul României, iar în ultimii ani a ocupat poziția de director la Casa Națională de Asigurări de Sănătate.

Din partea USD (PSD+PC+UNPR), din Timiș vor fi cinci candidați. Cea mai bine clasată este Maria Grapini, pe locul 5. Grapini a fost Ministru al Turismului și a IMM-urilor, deputat în Parlament.

Următoarea este Daciana Sârbu, soția premierului Victor Ponta, și fiica senatorului timișean Ilie Sârbu. De-a lungul carierei, Daciana Sârbu a fost europarlamentar și deputat PSD.

Mult mai jos pe listă, pe poziția 27, se află Sebastian Răducanu, membru în Partidul Social Democrat și fiul deputatului UNPR Ion Răducanu. În trecut, Răducanu a fost preșdinte al TSD (Tineretul PSD). În prezent, social democratul predă la Universitatea de Vest din Timișoara.

Pe poziția imediat următoare este Claudiu Ilaș, directorul Muzeului Satului din Timișoara.Tatăl său, este primarul din Buziaș, Alger Ilaș.

La sfârșitul listei, pe locul 36, este Andra Anca Blotiu, membră a TSD, de meserie inginer programator.

Din partea Mișcării Populare va candida medicul ortoped de la Spitatul Județean, Jenel Pătrașcu.

Cei din Partidul Democrat Liberal au și ei, la fel ca PNL, un singur candidat din Timiș, în persoana  lui Mihăiță Bojin. Bojin este la al doilea mandat consilier județean în CJTimiș iar de profesie este inginer.

În final, din partea Partidului Poporului Dan Diconescu, candidează din județ doar Adrian Diaconu, președintele filialei Timiș a partidului. Diaconu este deputat în Parlament.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

RATT caută şoferi şi vatmani. Vezi ce trebuie să faci pentru a conduce un autobuz, troleibuz sau tramvai

Regia Autonomă de Transport Timişoara organizează cursuri de calificare...

Bancul zilei – De ce teroriștii nu vizează România

Aderizat la Romania cu bomba la valiza ascuns, tregut...

Un comisar-șef de la DGA Timiș s-a ales cu un ordin de protecție de 5 zile, după ce și-a bătut soția, cetățean ucrainian

Așa cum rezultă din informații verificate, confirmate ulterior chiar...

Fermă de păuni la Dudeştii Noi

Atunci cȃnd un vis devine realitate, un om se...

Prof. Univ. Dr. Mihai Ionac a plecat definitiv din Spitalul Județean Timișoara 

Azi, dis de dimineață, fostul șef al Secției Clinice...

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare