Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Sala Polivalentă va fi gata anul acesta, promite Nicolae Robu. Vezi stadiul lucrărilor! FOTO

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
FLIGHT FESTIVAL 2023

Nicolae Robu a făcut astăzi o vizită cu presa la șantierul Sălii Polivalente. Edilul s-a declarat mulțumit de firma care lucrează la proiect, Rovermania, și a declarat că se va încerca respectarea termenului de finalizare, care este programat la sfârșitul lunii iunie.  Robu a explicat că acum se lucrează la acoperiș, la care se montează primele straturi. Mai mult, s-a turnat și betonul pentru pardosea. Sala va avea 3000 de locuri.

„Sunt mulțumit de modul în care s-a mobilizat firma care are răspunderea pentru realizarea acestui obiectiv. Acum se lucrează pe front larg și la acoperiș și primele straturi de material pentru acoperiș au fost montat pe întreaga suprafață. O porțiune e deja realizată cu toate straturile, pentru că acoperișul constă într-un sandwich format din 5 materiale. Între timp se lucrează la planșeul și structura de rezistență a laturii a patra, unde vor fi gradene. Pe toate celelalte 3 laturi gradenele sunt deja confecționate. Este turnat betonul pentru pardosea și pot spune că în ultima săptămână s-a recuperat din întârzierea la care se ajunsese. Constructorul își asumă că termenul de realizare a lucrării e sfârșitul lunii iunie. Facem tot posibilul ca la vară să fie gata această sală. Nu sunt garanții pentru vară, dar la toamnă vom putea cu certitudine să participăm în această sală de 3000 de locuri la evenimente.”

Sala Olimpia va fi reabilitată în continuare, a explicat edilul, iar când lucrările vor fi finalizate la ambele contrucții, Timișoara va beneficia de 2 săli pentru evenimente. Primarul încă nu s-a gândit cum va fi administrată Sala Polivalentă, dar, susține el, va fi un ansamblu de 50%-50% între municipalitate și UPT

„Sala Olimpia se va reabilita în continuare, anul acesta vom reabilita instalația de climatizare. Trebuie s-o punem la punct pentru că Timișoara are nevoie de ea și va fi bine când vom avea 2 săli, sala Olimpia pentru evenimente de anvergură mai mică și antrenamente și această sală pentru evenimente care pot atrage 3000 de oameni. Vom stabili împreună cu conducere UPT modul de administrare, oricum per ansamblu, 50% – 50% trebuie să fie utilizarea sălii, interesele nu sunt divergente și nu vor fi probleme.”

Vasile Lurdean, reprezentantul firmei Rovermania, cea care se ocupă de construcția obiectivului sportiv, crede că lucrările vor fi finalizate la timp, deși în momentul de față, proiectul e finalizat doar 60%

Realizăm lucrările de construcție și instalație la Sala Polivalentă. În momentul de față suntem undeva la 50-60 % pe interior și exterior. Partea de structură e în proporție de 70-75 % gata. Parte de instalație la 30-40% la sută finalizată iar partea de exterior la 20-25%.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare