Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriAdministrațieSUPERB! ”Soarele lu' Robu” a răsărit pentru prima dată... aseară! Și arată...

SUPERB! ”Soarele lu’ Robu” a răsărit pentru prima dată… aseară! Și arată foarte bine FOTO/VIDEO

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

În seara zilei de miercuri, 24 septembrie 2014, la ora 21:00, a avut loc inauguratea noii fântâni pietonale din cartierul Soarelui, obiectiv situat pe strada Aştrilor, în mijlocul piațetei de la intrarea în Școala Generală nr. 30. Fântâna ornamentală reprezintă un ansamblu dinamic de jeturi de apă cu înalţime variabilă, iluminate cu proiectoare ”RGB controlabile prin DMX”, care creeaza un spaţiu suplimentar de atracţie pentru o piaţetă pietonală.

”Fântâna este complexă și are jocuri programabile. Sunt programate în momentul de faţă 17 jocuri de apă şi lumină. Firma care a realizat-o este din Spania și se află între cele mai importante pe plan internaţional, în Europa fiind cei mai buni. Au de învăţat şi uncitorii români de la cei spanioli în ceea ce priveşte seriozitatea. I-am găsit la lucru şi sâmbătă şi duminică, dar şi pe plaoie. Doar ei au lucrat pe ploaie, deşi în echipă erau și români, dar conaționalii noștrii mi-a spus că vor lucra şi ei în ploaie când vor fi plătiţi la fel ca și colegii lor spanioli”, a declarat primarul Nicolae Robu, la momentul inaugurării.

Fântâna are formă de soare și este compusă din 9 bazine. Dinamicitatea este completată de posibilitatea creșterii și scăderii înălțimii jetului de apă, pentru întregul grup, prin intermediul unui convertizor de frecvență, montat pentru pompă. Iluminatul este asigurat prin intermediul unor proiectoare cu led RGB, controlabil prin intermediul semnalului DMX, sincronizată de controlerul multimedia cu jocurile de apă. Combinația celor 16 programe de mișcare va asigura totalul coregrafiilor. Pentru fântână s-a proiectat un set de culori calde: galben, portocaliu, rosu, alb, astfel încât fântâna se va transforma într-un soare proiectat pe pavaj. Costurile fântânii-soare au depășit 90.000 de euro, bani proveniți din bugetul local.

Fântâna are două tipuri de orare de funcționare, iar pe perioada iernii, aceasta va fi ”închisă”. ”În timpul verii va funcţiona toată ziua, până la miezul nopţii, dar iarna nu are rost să o lăsăm să funcţioneze. Am avut o discuţie să amenajăm în piaţetă un patinoar pe timp de iarnă, pentru că se pretează foarte bine”, a mai spus primarul.

Obiectivul poate fi controlat de pe un iPad, dispozitiv mobil sau de pe orice calculator, prin internet.

video: Sursa de Vest

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Pe calendar! ANAF și IPJ Timiș se roagă de Primăria Giroc să pună la dispoziție documentele tehnice care au stat la baza imobilelor construite...

Partea senzațională a investigației noastre jurnalistice de azi nu e neapărat că administrația locală...

Țigări, în valoare de 1,5 milioane euro, confiscate de polițiștii de frontieră bănățeni

În data de 26.11.2022, ora 00.05, polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Povești nemuritoare! Primarul Dominic Fritz se ia la trântă imaginară cu clanul Cârpaci, acum, după ce lupta s-a încheiat și e obligat să aplice...

Cu surle și trâmbițe, ieri, primarul Dominic Fritz a anunțat că municipalitatea a chemat...

Ruben Lațcău a semnat în numele lui Nicolae Robu un contract de dirigenție de șantier

Că useriștii au vise umede, ori de câte ori vine vorba despre Nicolae Robu,...