Se modernizează porțile de intrare în oraș!

- Advertisement -

În sfârșit au început demersurile pentru modernizarea înfățișării porților de intrare în oraș, anunță primarul Robu. După ce se vehicula încă de anul trecut o posibilă modernizare prin anunțarea unui concurs de idei în rândul studenților de la arhitectură, Robu a anunțat azi că intrările dinspre Arad, Lugoj și Calea Șagului vor fi amenajate după un concept nou.

„Tocmai am dat undă verde proiectului de amenajare a porților de intrare, în scurtă vreme intrările dinspre Arad, Lugoj și Calea Șagului vor fi amenajate dupa noul concept și foarte probabil vom aplica acest concept și pe intrarea dinspre Giroc. Ne bazăm pe structurile deja construite și pe care le vom transforma din punct de vedere estetic și informațional, speram noi, într-o manieră care să fie apreciată de timișoreni și de vizitatorii Timișoarei.”

Porțile vor avea și un mesaj inscripționat cu care orașul își va întâmpina vizitatorii, acest mesaj aducând aminte de revoluția din 1989.

„Pe porți va fi scris Timișoara-Orașul declanșării revoluției române în 1989. Pe o coloană vor fi enumerate orașele înfrățite iar pe celalată va fi stema orașului. Va mai fi arborat drapelul Uniunii Europe și pe cealaltă coloană va fi drapelul României. Mai mult, porțile vor fi și iluminate.”

Întrebat de costuri, primarul nu a știut să dea o cifră exactă dar a declarat că proiectul va fi făcut prin atribuire directă iar probabil că banii vor fi obținuți prin finanțare privată, fără însă ca finanțatorii să își pună reclamă pe viitoarele construcții.

„Probabil că vom reuși să facem prin atribuire directă pentru că structurile de rezistență sunt deja existente, iar costurile nu vor fi ridicate, chiar dacă, probabil că vom depăși pragul de 30.000 euro, dar nu știm la cât se va ridca suma totală. Eu mizez pe sponsorizare astfel încât să facem rapid această transformare a porților de acces în oraș. Nu vor fi trecute numele sponsorilor pe ele. Pe ele rămân doar informații legate de oraș. Nu s-a discutat deocamdată cu sponsori, am dat doar undă verde detaliilor estetice. Se va face cu cea mai mare viteză. Imediat după ce vom avea un deviz estimativ al lucrarii și dupa ce aflăm cât costă, vom da start și vom căuta sponsori. Acum transformăm ce avem, ele vor arăta cu totul altfel. Va fi un proiect uniform, vor fi diferite doar ca dimensiune.” a mai declarat Robu.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare