Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriAdministrațieANL construiește imobile fără autorizație, Primăria Timișoara le închiriază

ANL construiește imobile fără autorizație, Primăria Timișoara le închiriază

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Viceprimarul Traian Stoia a declarat astăzi că ANL a construit un bloc de 80 de apartamente în Zona Miloia, fără a avea actele de autorizație de construcție. După ce proiectul a fost încheiat, apartamentele au trecut sub administrația Primăriei Timișoara, care acum percepe chirie pe imobile care, teoretic, nu există. Reprezentanții ANL au explicat că demersurile de intrare în legalitate trebuie făcute de Primărie, iar cheltuielile se ridică la 30.000 de euro.

„Intervine problema taxelor ce trebuie plătite pentru emiterea autorizaţiilor de construire. ANL spune că Primăria, iar Primăria aruncă în ograda ANL. Se pune problema cine dă 20.000-30.000 de euro să se facă expertiza şi operaţiunile pentru acele apartamente neintabulate. Fiecare are bucăţica lui de adevăr pe care o flutură şi rămâne pe poziţie. Vom cere sprijinul celor care se pricep la aceste conflicte economice”, a explicat viceprimarul.

Întrebat de situația create, edilul Timișoarei, Nicolae Robu a spus că problema poate fi rezolvată doar de Agenția Națională pentru Locuințe, care trebuie să depună documentația pentru a intra în legalitate. Primarul a adăugat că, dacă problema nu va fi rezolvată de către reprezentanții Agenției, municipalitatea va apela la instanța de judecată.

„Am fost informat că există o astfel de problemă pe Miloia, că mai multe apartamente au fost construite fără autorizaţie de construire. Şi că vina ar aparţine ANL. Au fost făcute demersuri către ANL şi ANL se arată total dezinteresat să rezolve problema. Afirmă că le-a construit, le-a predat, mai departe nu doreşte să se implice. Eu cred că dincolo de orice, de cine a greşit, trebuie să existe o abordare pozitivă şi trebuie să se intre în legalitate. Altfel un număr de persoane sunt în imposibilitatea de a cumpăra apartamentele şi locuiesc în nişte locuinţe care oficial nu există, nefiind înregistrate în Cartea Funciară. Problema poate fi rezolvată doar dacă ANL depune documentaţia pentru intrarea în legalitate. Nu poate Primăria, ANL-ul trebuie să facă demersurile. Este o situaţie absurdă care nu ar putea fi rezolvată decât printr-o hotărâre a instanţei. Dacă o instanţă decide că ANL-ul trebuie să facă demersurile sau primăria trebuie să facă demersurile, atunci se vor face. E o problemă care nu poate fi rezolvată administrativ”, a concluzionat Robu.

sursa foto: ziarpiatraneamt.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Pe calendar! ANAF și IPJ Timiș se roagă de Primăria Giroc să pună la dispoziție documentele tehnice care au stat la baza imobilelor construite...

Partea senzațională a investigației noastre jurnalistice de azi nu e neapărat că administrația locală...

Țigări, în valoare de 1,5 milioane euro, confiscate de polițiștii de frontieră bănățeni

În data de 26.11.2022, ora 00.05, polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Povești nemuritoare! Primarul Dominic Fritz se ia la trântă imaginară cu clanul Cârpaci, acum, după ce lupta s-a încheiat și e obligat să aplice...

Cu surle și trâmbițe, ieri, primarul Dominic Fritz a anunțat că municipalitatea a chemat...

Ruben Lațcău a semnat în numele lui Nicolae Robu un contract de dirigenție de șantier

Că useriștii au vise umede, ori de câte ori vine vorba despre Nicolae Robu,...