ANL construiește imobile fără autorizație, Primăria Timișoara le închiriază

- Advertisement -

Viceprimarul Traian Stoia a declarat astăzi că ANL a construit un bloc de 80 de apartamente în Zona Miloia, fără a avea actele de autorizație de construcție. După ce proiectul a fost încheiat, apartamentele au trecut sub administrația Primăriei Timișoara, care acum percepe chirie pe imobile care, teoretic, nu există. Reprezentanții ANL au explicat că demersurile de intrare în legalitate trebuie făcute de Primărie, iar cheltuielile se ridică la 30.000 de euro.

„Intervine problema taxelor ce trebuie plătite pentru emiterea autorizaţiilor de construire. ANL spune că Primăria, iar Primăria aruncă în ograda ANL. Se pune problema cine dă 20.000-30.000 de euro să se facă expertiza şi operaţiunile pentru acele apartamente neintabulate. Fiecare are bucăţica lui de adevăr pe care o flutură şi rămâne pe poziţie. Vom cere sprijinul celor care se pricep la aceste conflicte economice”, a explicat viceprimarul.

Întrebat de situația create, edilul Timișoarei, Nicolae Robu a spus că problema poate fi rezolvată doar de Agenția Națională pentru Locuințe, care trebuie să depună documentația pentru a intra în legalitate. Primarul a adăugat că, dacă problema nu va fi rezolvată de către reprezentanții Agenției, municipalitatea va apela la instanța de judecată.

„Am fost informat că există o astfel de problemă pe Miloia, că mai multe apartamente au fost construite fără autorizaţie de construire. Şi că vina ar aparţine ANL. Au fost făcute demersuri către ANL şi ANL se arată total dezinteresat să rezolve problema. Afirmă că le-a construit, le-a predat, mai departe nu doreşte să se implice. Eu cred că dincolo de orice, de cine a greşit, trebuie să existe o abordare pozitivă şi trebuie să se intre în legalitate. Altfel un număr de persoane sunt în imposibilitatea de a cumpăra apartamentele şi locuiesc în nişte locuinţe care oficial nu există, nefiind înregistrate în Cartea Funciară. Problema poate fi rezolvată doar dacă ANL depune documentaţia pentru intrarea în legalitate. Nu poate Primăria, ANL-ul trebuie să facă demersurile. Este o situaţie absurdă care nu ar putea fi rezolvată decât printr-o hotărâre a instanţei. Dacă o instanţă decide că ANL-ul trebuie să facă demersurile sau primăria trebuie să facă demersurile, atunci se vor face. E o problemă care nu poate fi rezolvată administrativ”, a concluzionat Robu.

sursa foto: ziarpiatraneamt.ro

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img