Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriEvenimentSaltimbanciada şi Cursa Răţuştelor se apropie! Când începe a III-a ediție a...

Saltimbanciada şi Cursa Răţuştelor se apropie! Când începe a III-a ediție a festivalului de la Lugoj

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Cea de-a treia ediție a celui mai aşteptat festival din Lugoj, ”Saltimbanciada”, are loc între 24 şi 26 iulie 2015, pe platoul din faţa Casei de Cultură a Sindicatelor din municipiul de pe Timiş. Ca de fiecare dată, Saltimbanciada îşi propune să scoată în evidenţă cultura, tradiţia şi arta, diferenţa dintre un festival obişnuit şi cel pus la cale de Clubul Rotaract Lugoj bazându-se tocmai pe artiştii invitaţi, modul de desfăşurare a evenimentului şi publicul cunoscător aşteptat la manifestare.

Saltimbanciada 2015 demarează vineri, 24 iulie, de la ora 12:00, cu deschiderea oficială a festivalului, care va fi făcută de acrobaţi, jongleri, magicieni şi animatori. Seara, de la ora 19:00, pe scenă va avea loc un moment surpriză pus la cale de Rotary, Rotaract şi Interact intitulat ”Be a gift to the world”, motivul Rotary Internaţional 2015-2016. Seara continuă cu o piesă de teatru de la ora 20:00 şi concertele de jazz susţinute de timișorenii de la Big Brothers Band (ora 21:00) şi Vadim&Friends (ora 22:00).

A doua zi a festivalului, sâmbătă, este dedicată folk-ului, însă până la folk, între orele 10:00 şi 18:00 vor avea loc diferite ateliere de creaţie, animaţie stradală, spectacole ale jonglerilor, momente de magie, facepainting, story-telling şi Roata Norocului, cu premii surpriză, toate în vecinătatea scenei festivalului. De la ora 20:00 vor concerta Vasile Gondoci şi Sandu Faur, iar de la 21:00 pe scenă va urca Marius Baţu. La 22:00 spectatorii vor putea asculta un super concert Mircea Baniciu&Band.

Ultima zi de festival, duminică, aduce, pe lângă programul de workshop-uri şi momente inedite dintre 10:00 şi 18:00, un campionat de tir cu arcul (de la ora 10:00), precum şi lecţii pentru începători. De la ora 18:00 va avea loc Cursa Răţuştelor de pe Timiş, care va pune la bătaie un premiu de 300 de euro şi multe alte premii surpriză pentru participanţi. De la 20:00 vor urca pe scenă One Day Band, de la 20:30 The Case, iar de la 21:30 va fi rândul trupei Taxi, invitaţii speciali ai ediţiei 2015, să încânte publicul lugojean. Festivalul se va încheia cu un spectacol de acrobaţie şi foc la ora 23:00 pus la cale de Juggling Cluj.

Festivalul Saltimbanciada şi Cursa Răţuştelor de pe Timiş sunt organizate de Clubul Rotaract Lugoj, cu sprijinul Cluburilor Rotary şi Interact Lugoj, Primăria Municipiului Lugoj şi Consiliul Judeţean Timiş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Ca-n Poliția Română! Sub nasul agentului Raoul Iacob de la Biroul de Investigații Criminale Timișoara, studenta eminentă Denisa Tîrziu l-a iubit pe un cetățean...

Și, evident, subofițerul Inspectoratului de Poliție Timiș n-a mirosit absolut nimic. Nici că iubita...

Ministrul Sănătății a decis schimbarea managerului de la Spitalul Județean Timișoara

În urmă cu câteva minute, ministrul sănătății Alexandru Rafila a semnat schimbarea din funcția...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Doi scandalagii din Lugoj, cunoscuți de Poliție, recidivează! I-au furat banii și i-au spart telefonul unui bărbat

La nici o lună după ce au provocat un scandal la un botez din...

Ajungem MARI Timis caută voluntari pentru copiii din Lugoj. Dai o mana de ajutor?

Programul educațional ”Ajungem MARI” Timiș caută cel puțin 30 de voluntari care să le...

Pe modelul Timisoara, Lugojul va primi noua autobuze electrice de la MDRAP

Nouă autobuze electrice, 3 stații de încărcare şi 9 stații de încărcare lentă vor...