Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriCulturăSambata se inaugureaza prima ”Casuta de lectura” din Timisoara

Sambata se inaugureaza prima ”Casuta de lectura” din Timisoara

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Inițiatorul proiectului ”Căsuța de lectură” pentru Timișoara, Alex-Mihai Dascălu, a dezvăluit când și unde va fi amplasată prima ”Căsuță de lectură”, un proiect care are ca scop încurajarea cititului de cărți tipărite.

Cu trei săptămâni în urmă, Alex-Mihai Dascălu anunța demararea proiectui ”Căsuța de lectură” pentru Timișoara și timișoreni, cu scopul de a încuraja cititul de cărți tipărite în randul copiilor, adolescenților și chiar al adulților.

”Am pornit acest proiect, plecând de la ultimul raport Eurostat prin care se evidenția faptul că în România doar 2.8% dintre cetățeni citesc lunar o carte, iar unul din cinci romani nu a citit o carte în viata lui, coroborat cu faptul că anul 2019 este declarat Anul Cărții în România”, a dezvăluit inițiatorul acestui proiect.

”Căsuța de lectură”, pe lângă scopul strict cultural, reprezintă un liant al comunității, fiecare având posbilitatea de a se implica în dotarea și întreținerea acestor biblioteci stradale în miniatură.

Prima ”Căsuță de lectură” va fi amplasata sâmbătă, la ora 11:00, în Parcul Carmen Sylva din Timișoara, urmând ca mai apoi aceste căsuțe să fie amplasate și în alte parcuri din oraș, printre cele amintite de inițiatorul proiectului fiind Parcul Botanic, Parcul Rozelor, Parcul Justiției și Parcul Alpinet.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare