Inițiatorul proiectului ”Căsuța de lectură” pentru Timișoara, Alex-Mihai Dascălu, a dezvăluit când și unde va fi amplasată prima ”Căsuță de lectură”, un proiect care are ca scop încurajarea cititului de cărți tipărite.

Cu trei săptămâni în urmă, Alex-Mihai Dascălu anunța demararea proiectui ”Căsuța de lectură” pentru Timișoara și timișoreni, cu scopul de a încuraja cititul de cărți tipărite în randul copiilor, adolescenților și chiar al adulților.

”Am pornit acest proiect, plecând de la ultimul raport Eurostat prin care se evidenția faptul că în România doar 2.8% dintre cetățeni citesc lunar o carte, iar unul din cinci romani nu a citit o carte în viata lui, coroborat cu faptul că anul 2019 este declarat Anul Cărții în România”, a dezvăluit inițiatorul acestui proiect.

”Căsuța de lectură”, pe lângă scopul strict cultural, reprezintă un liant al comunității, fiecare având posbilitatea de a se implica în dotarea și întreținerea acestor biblioteci stradale în miniatură.

Prima ”Căsuță de lectură” va fi amplasata sâmbătă, la ora 11:00, în Parcul Carmen Sylva din Timișoara, urmând ca mai apoi aceste căsuțe să fie amplasate și în alte parcuri din oraș, printre cele amintite de inițiatorul proiectului fiind Parcul Botanic, Parcul Rozelor, Parcul Justiției și Parcul Alpinet.

Informaţiile publicate de VOCEA TIMISULUI pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.