“Săptămâna mobilităţii” este o campanie a Uniunii Europeane prin care se vrea sensibilizarea cetăţenilor cu privire la folosirea transportului în comun, a bicicletelor şi a mersului pe jos, în detrimentul transportului auto. În cadrul proiectului “Săptămâna mobilităţii”, Comisia Europeană invită de mai bine de zece ani municipalităţile din Uniunea Europeană să ia măsuri pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii cetăţenilor, creând astfel oraşe mai puţin poluate.

Astfel, proiectul promovează formele alternative de transport, reducerea emisiilor de gaze, a efectului de seră şi reducerea factorilor poluanţi care contribuie la dezvoltarea bolilor respiratorii şi dăunează mediului înconjurător. Ca mijloc principal de realizare a fost propus mersul pe jos sau cu bicicleta.

“Săptămâna mobilităţii” se va desfăşura și în Timișoara, în perioada 16-22 septembrie 2014, perioadă în care timișorenii vor putea participa chiar la un târg al bicicletelor, pe strada pietonală Mărășești. Agenții economici, dar şi persoanele fizice care doresc să participe la acest târg sunt rugate să depună o scrisoare de intenţie (care să cuprindă datele de contact), însoţită de fotografii ale produselor ce se doresc a fi expuse spre vânzare, până la data de 17 septembrie, la Primăria Municipiului Timisoara, camera 12, pentru Direcţia Comunicare sau la e-mail: adriana.indries@primariatm.ro. Produsele acceptate sunt: biciclete, trotinete, triciclete, rolele, skate-uri. Participarea la târg se face în baza avizului emis de Primăria Municipiului Timişoara.