Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăExclusivINEDIT! Napoca Rally Academy și pilotul timișorean Florin Staici predau Defensive Driving,...

INEDIT! Napoca Rally Academy și pilotul timișorean Florin Staici predau Defensive Driving, la Timișoara FOTO/VIDEO

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Defensive driving (conducere defensivă, în limba română) este o formă de educație pentru șoferii de autovehicule și înseamnă mai mult decât stăpânirea regulilor de circulație. Scopul său este acela de a reduce riscurile la care se expun participanții la traficul cotidian, prin anticiparea situațiilor care pot deveni periculoase.

De acest aspect au grijă și pilotul timișorean Florin Staici, alături de mai mulți membri ai Napoca Rally Academy, care, în această perioadă, ”predau” cursuri specializate de conducere defensivă șoferilor Enel din zona de vest a țării. Instructorii sunt, pe lângă Staici, Bogdan Marișca, Vlad Cozma, Vlad Vana și Ionuț Mureșan.

Cursurile sunt ținute de profesioniști într-ale ”covrigului”, în parcarea retailerului Metro 2 din Timișoara, acolo unde sunt structurate pe mai multe module. Printre altele, așa cum puteți observa și din înregistrarea de mai jos, șoferii sunt ”educați” cum să reacționeze în cazul în care mașina pe care o conduc intră în derapaj, datorită unei porțiuni de asfalt umed sau acoperit cu gheață.

Potrivit unei statistici ONU, în lume, la fiecare 6 secunde o persoană moare sau este grav rănită în contextul unui accident rutier. Potrivit unui raport al Inspectoratului General al Poliției Române, în țara noastră au avut loc în 2013, 8.550 de accidente de circulaţie, din care au rezultat 1.859 de persoane decedate şi 8.155 de persoane rănite grav, toate în scădere față de 2012, dar în continuare foarte mare față de mediua Uniunii Europene.

Urmărind înregistrarea video de mai jos, spre final, pilotul timișorean Florin Staici a avut amabilitatea de a efectua o scurtă prezentare a ceea ce înseamnă una dintre lecțiile oferite de ”profesorii” Napoca Rally Academy, la Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare