”Săptămâna Sănătății Prostatei” revine la Timișoara. Se fac consultații GRATUITE!

- Advertisement -

Motivația care a stat la baza revenirii acestui eveniment în orașul de pe Bega a fost generată de interesul manifestat cu ocazia primei campanii de acest gen, organizată în perioada 8-12 septembrie 2014, în cadrul “Săptămânii Urologiei” și care a avut un impact semnificativ asupra populației.

Campania ”Săptămâna sănătății prostatei”, care va avea loc în perioada 23-27 februarie 2015, este o acţiune voluntară a medicilor din cadrul Clinicii de Urologie de la Spitalul Județean, care vor lucra în afara orelor de program, folosind materiale sanitare cumparăte din banii primiți ca donație de la mai multe firme, prin Asociația Non-Profit de Urologie ”Prof. Dr. Petru Drăgan”.

Scopul principal este informarea populaţiei asupra celor mai frecvente afecţiuni ale prostatei, hiperplazia benignă şi cancerul de prostată şi încurajarea unui comportament proactiv. Acţiunea se adresează bărbaţilor cu vârsta peste 50 de ani, cu simptome de tract urinar, nediagnosticaţi anterior, sau asimptomatici, dar preocupaţi de sănătatea propriei prostate. În perioada 9-25 februarie 2015 se vor efectua analizele de PSA (marker- ”analiză”specifică pentru diagnosticarea precoce a cancerului de prostată). Recoltarea se va face la punctele de lucru ale laboratoarelor Synevo. Costul analizei va fi acoperit de organizatori, pe baza unor vouchere disponibile la medicii de familie şi în cabinetele de urologie din policlinici. Consultaţia se va efectua în cabinetul de urologie al Policlinicii Spitalului Judeţean din Timișoara, în perioada 23-27 februarie 2015, după o programare telefonică, la numărul de telefon înscris pe voucher. Consultaţiile vor fi gratuite, iar biletul de trimitere de la medicul de familie este opţional.

Programul detaliat va fi disponibil în perioada premergătoare evenimentului, la cabinetul de urologie din policlinica Spitalului Judeţean şi la medicii de familie.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Transplantul renal se va putea face din nou la Spitalul Judetean Timisoara. Anuntul managerului Craina

Veşti bune pentru pacienţii care necesită transplant renal. După...

Se apropie săptămâna sănătății prostatei, la Timișoara. Cum poți face analize GRATUIT

Clinica de Urologie şi Asociaţia non-profit “Prof. Dr. Petru...

Tehnologia 5D revoluționează ecografia, în țara noastră

Ecografia își are începuturile în tehnicile de navigație, din...
spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img