Motivația care a stat la baza revenirii acestui eveniment în orașul de pe Bega a fost generată de interesul manifestat cu ocazia primei campanii de acest gen, organizată în perioada 8-12 septembrie 2014, în cadrul “Săptămânii Urologiei” și care a avut un impact semnificativ asupra populației.

Campania ”Săptămâna sănătății prostatei”, care va avea loc în perioada 23-27 februarie 2015, este o acţiune voluntară a medicilor din cadrul Clinicii de Urologie de la Spitalul Județean, care vor lucra în afara orelor de program, folosind materiale sanitare cumparăte din banii primiți ca donație de la mai multe firme, prin Asociația Non-Profit de Urologie ”Prof. Dr. Petru Drăgan”.

Scopul principal este informarea populaţiei asupra celor mai frecvente afecţiuni ale prostatei, hiperplazia benignă şi cancerul de prostată şi încurajarea unui comportament proactiv. Acţiunea se adresează bărbaţilor cu vârsta peste 50 de ani, cu simptome de tract urinar, nediagnosticaţi anterior, sau asimptomatici, dar preocupaţi de sănătatea propriei prostate. În perioada 9-25 februarie 2015 se vor efectua analizele de PSA (marker- ”analiză”specifică pentru diagnosticarea precoce a cancerului de prostată). Recoltarea se va face la punctele de lucru ale laboratoarelor Synevo. Costul analizei va fi acoperit de organizatori, pe baza unor vouchere disponibile la medicii de familie şi în cabinetele de urologie din policlinici. Consultaţia se va efectua în cabinetul de urologie al Policlinicii Spitalului Judeţean din Timișoara, în perioada 23-27 februarie 2015, după o programare telefonică, la numărul de telefon înscris pe voucher. Consultaţiile vor fi gratuite, iar biletul de trimitere de la medicul de familie este opţional.

Programul detaliat va fi disponibil în perioada premergătoare evenimentului, la cabinetul de urologie din policlinica Spitalului Judeţean şi la medicii de familie.

Informaţiile publicate de VOCEA TIMISULUI pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.