fertilizarea in vitro
Foto:nellis.af.mil

Clinica de Urologie şi Asociaţia non-profit “Prof. Dr. Petru Drăgan” au organizat în luna septembrie a anului 2014 şi în luna februarie a acestui an două acţiuni de conştientizare şi depistare precoce a cancerului şi hiperplaziei benigne de prostată, evenimente care au avut un impact semnificativ asupra populaţiei. ”Acest fapt ne-a motivat să repetăm acţiunea şi în septembrie 2015. Scopul principal este informarea populaţiei asupra celor mai frecvente afecţiuni ale prostatei, hiperplazia benignă şi cancerul de prostată şi încurajarea unui comportament proactiv”, afirmă prof. dr. Viorel Bucuraș, șeful Clinicii Urologice din Timișoara.

Acţiunea se adresează bărbaţilor care au împlinit 50 de ani, cu simptome de tract urinar, nediagnosticaţi anterior, sau asimptomatici, dar preocupaţi de sănătatea propriei prostate. Astfel, în perioada 24 august – 4 septembrie 2015 se vor efectua analizele de PSA, urmând ca recoltarea să se facă la punctele de lucru ale laboratoarelor Synevo.

Costul analizei va fi acoperit de organizatori, pe baza unor vouchere disponibile la medicii de familie şi în cabinetul de urologie al Policlinicii Spitalului Judeţean. Consultaţia se va efectua în cabinetul de urologie al Policlinicii Spitalului Judeţean, în perioada 7-11 septebrie 2015, în intervalul orar 12:00-16:00. ”Consultaţiile vor fi gratuite, iar biletul de trimitere de la medicul de familie este opţional”, transmite prof. dr. Viorel Bucuraş.

Foto:nellis.af.mil

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.