Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriSănătateSe apropie săptămâna sănătății prostatei, la Timișoara. Cum poți face analize GRATUIT

Se apropie săptămâna sănătății prostatei, la Timișoara. Cum poți face analize GRATUIT

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Clinica de Urologie şi Asociaţia non-profit “Prof. Dr. Petru Drăgan” au organizat în luna septembrie a anului 2014 şi în luna februarie a acestui an două acţiuni de conştientizare şi depistare precoce a cancerului şi hiperplaziei benigne de prostată, evenimente care au avut un impact semnificativ asupra populaţiei. ”Acest fapt ne-a motivat să repetăm acţiunea şi în septembrie 2015. Scopul principal este informarea populaţiei asupra celor mai frecvente afecţiuni ale prostatei, hiperplazia benignă şi cancerul de prostată şi încurajarea unui comportament proactiv”, afirmă prof. dr. Viorel Bucuraș, șeful Clinicii Urologice din Timișoara.

Acţiunea se adresează bărbaţilor care au împlinit 50 de ani, cu simptome de tract urinar, nediagnosticaţi anterior, sau asimptomatici, dar preocupaţi de sănătatea propriei prostate. Astfel, în perioada 24 august – 4 septembrie 2015 se vor efectua analizele de PSA, urmând ca recoltarea să se facă la punctele de lucru ale laboratoarelor Synevo.

Costul analizei va fi acoperit de organizatori, pe baza unor vouchere disponibile la medicii de familie şi în cabinetul de urologie al Policlinicii Spitalului Judeţean. Consultaţia se va efectua în cabinetul de urologie al Policlinicii Spitalului Judeţean, în perioada 7-11 septebrie 2015, în intervalul orar 12:00-16:00. ”Consultaţiile vor fi gratuite, iar biletul de trimitere de la medicul de familie este opţional”, transmite prof. dr. Viorel Bucuraş.

Foto:nellis.af.mil

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Pe față! Primăria Giroc s-a luptat din greu să legalizeze intabularea caselor înșiruite din extravilan ale SC Minda & Mimo SRL, în ciuda deciziei...

Povestea de azi este una extrem de simplă și își are începuturile în primăvara...

Ca-n Poliția Română! Sub nasul agentului Raoul Iacob de la Biroul de Investigații Criminale Timișoara, studenta eminentă Denisa Tîrziu l-a iubit pe un cetățean...

Și, evident, subofițerul Inspectoratului de Poliție Timiș n-a mirosit absolut nimic. Nici că iubita...

Ministrul Sănătății a decis schimbarea managerului de la Spitalul Județean Timișoara

În urmă cu câteva minute, ministrul sănătății Alexandru Rafila a semnat schimbarea din funcția...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

”Săptămâna Sănătății Prostatei” revine la Timișoara. Se fac consultații GRATUITE!

Motivația care a stat la baza revenirii acestui eveniment în orașul de pe Bega...