Săptămâna viitoare are loc Noaptea filmelor de Cannes!

0
578

Renumitul regizor român Cristian Mungiu a iniţiat în 2010 – Les Films de Cannes à Bucarest cu ajutorul lui Thierry Frémaux, delegatul general al Festivalului de la Cannes. Anul acesta pentru prima oară ediţia a fost extinsă şi la Timişoara.

Evenimentul Noaptea filmelor de la Cannes se va ţine la Filarmonica Banatul, sâmbătă – 2 noiembrie. Noaptea va fi un maraton de filme ce au participat la festivalul Cannes – unul dintre cele mai prestigioase festivaluri de film din lume.

Seara va începe la ora 19.30 cu filmul regizorului Amat Escalante – Heli. Mai apoi, de la ora 22.30 va începe filmul La Vie d’Adèle: Chapitres 1 & 2/ Adèle: Capitolele 1 & 2. Ultimul de pe listă va avea loc după miezul nopţii la 01:50, se numeşte Only God Forgives (Doar Dumnezeu iartă) şi îl are în rolul principal pe actorul Ryan Gosling.

Suntem consecvenţi în a aduce în Timişoara valori importante ale culturii mondiale. Filmul a depăşit de mult timp valenţa sa de divertisment, reprezintă o formă de artă şi un important act cultural. Astfel,  ceea ce propunem spectatorilor nu e o simplă proiecţie de film, e o doză culturală şoc, un regal de performanţă artistică. Prezenţa lui Amat Escalante alături de spectatorii timişoreni, pentru prima dată în România în această perioadă, reprezintă un prilej de a lua contact cu o personalitate culturală de prim rang şi cu unul din performerii ediţiei 2013 a festivalului de la Cannes. E o ocazie unică pe care sunt convins că timişorenii nu o vor rata” a afirmat viceprimarul Timişoarei – Dan Diaconu

  • Evenimentul este organizat de Primăria Muncipiului Timişoara în parteneriat cu Les Films de Cannes à Bucarest

Intrarea la eveniment costă 10 lei pentru toată noaptea, iar biletele pot fi cumpărate de la intrare sau începând de luni 28 octombrie de la casieria Filarmonicii Banatului. 

Spune-ţi opinia civilizat!