AcasăStiriSanatateSase mămici, infectate în focarul de la “Odobescu” cu COVID-19, au fost...

Sase mămici, infectate în focarul de la “Odobescu” cu COVID-19, au fost astăzi externate, în aplauze, de la “Bega”.

Momente absolut emoționante, astăzi, în jurul prânzului, la Maternitatea “Bega” din Timișoara. Un număr de șase mămici, din totalul celor 11, infectate cu coronavirus, in timp ce erau internate la “Odobescu”, au fost externate, in aplauzele personalului medical al Clinicii “Bega”.

Bucuria pacientelor a fost la jumătate de intensitate întrucât și-au lăsat în urma, pentru o scurta perioada, bebelușii care, deși nu au coronavirus, au rămas internați. S-au născut prematur și trebuie să rămână sub supraveghere medicală, până ating greutatea optimă pentru a merge acasă. ”Sunt bine, dar nu sunt foarte fericită. Copilașul a rămas aici. Timpul a trecut greu în spital, iar acum va trece şi mai greu, ştiind că sunt mai departe de el”, a spus una dintre mămici care a fost externată astăzi.

În total, 11 paciente s-au infectat cu COVID-19 de la personalul medical din maternitatea Odobescu. Toate au fost transferate, cu tot cu nou-născuți, la maternitatea Bega, desemnată să trateze astfel de cazuri, iar acum, sase dintre acestea s-au vindecat și au fost confirmate “negative” la retestare. ”Suntem foarte fericiți că starea lor de sănătate a fost în permanentă una bună, au urmat tratamentul specific noului tip de infecție cu coronavirus, au fost urmărite, monitorizate și controlate iar astăzi, primele 6 mămici merg acasă. Țin sa asigur mămicile ca bebelușii, născuți prematur, sunt pe mâini foarte bune la colegii mei de la Neonatologie”, spune Marius Craina, șeful Maternității Bega.

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului. Vă invităm să ne sprijiniți prin donații folosind PayPal.
Other Amount:
Introdu adresa de e-mail:
Radu Constantinhttp://www.voceatimisului.ro
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Articole recente