Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

În şcoala din Berini, reabilitată în 2011, e frig şi plouă în clase. Primarului nu-i pasă de „şerpăria” din spatele clădirii! FOTO

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
80,000FaniÎmi place
587CititoriConectați-vă
1,105CititoriConectați-vă
194CititoriConectați-vă
50,056AbonațiAbonați-vă

Situaţia e precară şi devine din ce în ce mai precară în comuna Sacoşu Turcesc, acolo unde primarul Gabriel Koller face „ce vrea muşchiu’ lui”. Dacă în urmă cu puţin timp vă prezentam situaţia deplorabilă datorită căreia o parte dintre copii comunei nu mai pot frecventa cursurile şcolii întrucât şoferul avusese un accident rutier, iar Koller refuza aducerea unui alt şofer sau clarificarea situaţiei prin altă metodă, de această dată rămânem la capitolul şcoală, doar că avem parte de un alt subiect la fel de interesant: Şcoala din satul Berini.

Instituţia de învăţământ adăposteşte atât şcolari cât şi preşcolari şi, datorită faptului că stătea să pice, a fost reabilitată în 2011, pentru reabilitarea clădirii vechi de aproape 100 de ani folosindu-se nici mai mult nici mai puţin decât 240.000 de euro. Adică bani cât pentru o şcoală nou-nouţă, cu totate utilităţile. „Lucrarea a fost împărţită în trei sau patru bucăţi separate şi au costat în total peste 240.000 de euro. O firmă a făcut subzidirile, alta a reabilitat partea de zidărie iar alţii s-au ocupat de partea de instalaţii şi ultima acoperişul” ne-a povestit un localnic.

De faptul că Primăria condusă şi atunci de Gabriel Koller a redat copiilor pofta de a merge la şcoală nu se îndoieşte nimeni, însă felul cum au fost executate lucrările lasă mult de dorit. „Lucrările au fost recepţionate deşi la acoperiş nu există frontoanele. În şcoală ninge şi plouă, deşi ea a fost reabilitată. Întrucât există şi copii de grădinița, în sala în care aceştia îşi desfăşoară activitatea e plin de condens” a afirmat consilierul local Gabor Sinca.

Reabilitare şi nu prea

Odată făcută recepţionarea lucrărilor, bucăţi din pereţii nu demult reparaţi au început să cadă, burlanele de scurgere a apei de ploaie lipsesc cu desăvârşire, iar uşile au fost înlocuite cu unele moderne din tâmplărie PVC, dar care nu sunt prevăzute cu praguri, motiv pentru care pe sub toate uşile… bate vântul, iar prin acoperişul nefinalizat plouă şi ninge ori de câte ori se întâmplă aceste fenomene meteo.

Un alt aspect deranjant pe care l-au sesizat părinţii micuţilor care merg la şcoale din Berini este cel legat de „groapa de gunoi” din spatele clădirii şcolii. „Am făcut o serie de sesizări primarului şi nu a luat nicio măsură pentru îndepărtarea molozului rezultat din lucrările de reabilitare. Mi-a solicitat, după câtva timp, să iau eu legătura cu firma de construcţii care a efectuat lucrarea (eu având câteva utilaje cu care puteam debarasa molozul rezultat din reabilitare) ca să îi ajut să care acest gunoi, iar cei de la firmă au spus că ei nu pot să plătească de două ori. Au spus că ei au plătit odată. <<Am plătit , să facă primarul curat>> mi-au spus cei de la firmă. După asta, mai mulţi oameni din Berini au venit aici voluntari, să care molozul” ne-a mai declarat Sinca, consilierul local al comunei Sacoşu Turcesc.

Şi locul de joacă amenajat în spatele şcolii este în acelaşi „ton” cu clădirea, întrucât majoritatea obiectelor de joacă sunt deja ruginite, unele dintre acestea fiind chiar nefuncţionale întrucât montajul lor nu s-a făcut corespunzător. Oare Curtea de Conturi sesisează aceste „mărunţişuri”, sau poate DNA-ul va lua vreo măsură, dacă tot îl curtează zilele acestea pe primarul care, în continuare, face ce vrea pe „moşia lui”.

Urmărește-ne pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Susțne-ne activitatea! Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare