De-a lungul timpului, fiecare popor a încercat să-și arate ospitalitatea prin diferițe modalități. Cel mai frecvent obicei la români este acela de a-și invita oaspeții la masă, prilej prin care își puteau arăta vrednicia prin feluri de mâncare. Iar cum o mâncare bună trebuie însoțită și de o băutură tare, rachiul avea rolul să stârnească pofta oaspetelui.

Rachiul a devenit, de-a lungul timpului, mai mult decât un aperitiv. Îl găsim pe masă în zile de sărbătoare, de doliu, la munca grea a câmpului, înainte de masă, înainte de somn, dar a fost folosit și ca medicament pentru dureri de dinți, pentru depresii, pentru lipsa poftei de mâncare, ori pentru răni fizice și sufletești.

Pentru a putea demosntra toate aceste ”povești”, într-o localitate din județul Timiș are loc Festivalul Rachiului. Evenimentul a ajuns la cea de-a patra ediție și se va ține, ca de obicei, la Sânpetru Mare, localitate situată la numai 66 de kilometri de Timișoara.

Organizatorii festivalului vă invită, sâmbătă, 23 august 2014, să scrieți împreună încă un capitol din povestea băuturii noastre tradiționale.

Spectacolul va fi pentru toate gusturile, iar seara se va încheia cu un super-concert. Celebra cântăreață sârbă, Neda Ukraden va susține un concert de excepție. Programul festivalului este următorul:
– ora 15:30: concurs – cel mai bun rachiu;
– ora 16:00: concursuri sportive;
– ora 18:30: parada participanților;
– ora 19:00: deschiderea oficială;
– ora 19:30: program artistic;
– ora 21:00: premierea câștigătorilor;
– ora 21:30: concert extraordinar: Neda Ukraden (pentru cei care nu știu cine este cântăreața din țara vecină, vă prezentăm mai jos două dintre cele mai cunoscute melodii ale ei).

Informaţiile publicate de VOCEA TIMISULUI pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.