În sfârșit! Sămânțari, amendați de Poliția Locală

Date:

Această știre nu este o glumă sau un pamflet. Toată lumea îi știe pe sămânțari, de când dă un strop de căldură, alături de bătrâneii din Parcul Central și copiii din Parcul Botanic, în oraș apare și specia spărgătorilor de semințe. De obicei stau pe bănci în fața blocurilor și printre două, trei cuvinte mai scuipă pe jos câteva coji. De obicei, cojile sunt și cel mai consistent lucru care le iese din gură. După o oră de clefăit asiduu, forțe tectonico-dentare formează la picioarele sămânțarilor relieful unei țări fantastice, munți, dealuri și podișuri, peste care acești zei ai Floarei Soarelui privesc cu nepăsare.

Dacă, de la micimea existenței tale de neconsumator, le atragi atenția că spațiul pe care îl ocupă și îl murdăresc e un loc public, primești, de obicei, un zâmbet stricat și o apostrofare prietenoasă. (Ce vrei, prietene?). E de înțeles, ei sunt prea ocupați să stabilească pe cine iubește Maricica, și cât de nașpa e profu de mate. Probleme grele, da nu mai grele ca punga  de semințe de floare prăjite și sărate, pentru că interacțiunile dintre ei depind, în mare măsură,  de volum. Dacă punga e mică, atunci se pasează doar două trei mormăieli și câteva jigniri călduroase, în schimb, dacă e de 500 de grame, atunci întâlnirile lor se prelungesc până noaptea târziu și se termină în chiote și râsete enervante, iar muntele de la picioarele lor capătă dimensiuni everestice (dacă mi-e permis).

Voi fi acuzat de malițiozitate, nu e frumos să îți bați joc de oameni cu mintea mică și săculețul mare (de semințe, evident), dar eu m-am săturat ca atunci când ies din bloc, să pârâie asflatul ca o pungă de popcorn pusă la microunde. M-am săturat ca, atunci când trec pe lângă banci, să escaladez muntele de mizerie mai ceva ca Edmund Hillary. M-am săturat să  îi văd pe bănci, de obicei paralizați în mișcarea masturbatorie sus-jos, sus-jos, de la sursă la gură. M-am săturat să trăiesc în favela liceenilor ratați și a Don Juanilor eterni, care au creierul mai mic decât boaba pe care o consumă. De aceea îi salut pe polițiști comunitari care, în urma unei sesizări telefonice, au amendat, pe Aleea Libelulei, patru sămânțari care făceau gunoi pe jos. Aceștia au fost sancționați conform HCL 371/2007 modificată, cu amenzi între 500-1000 lei. Chiar dacă nu se vor schimba, gaura din buget îi va împiedica să își cumpere semințe o vreme și asta e o veste bună.

Vocea Timișului, va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului. Vă invităm să ne sprijiniți prin donații folosind PayPal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Urmăriți-ne

16,028FaniÎmi place
539CititoriConectați-vă
166CititoriConectați-vă
1,670CititoriConectați-vă
190CititoriConectați-vă
48,500AbonațiAbonați-vă

articole recente

cele mai citite articole săptămâna aceasta

Articole asemănătoare