Şi totuşi vom avea TVA la plata facturii?

0
834

Premierul Victor Ponta i-a cerut, ieri, ministrului Finanţelor, Florin Georgescu, să publice în cel mai scurt timp normele de aplicare privind plata TVA la încasarea facturii. „Avem o stabilitate bugetar-fiscală extrem de importantă. Asta ne va permite să construim un buget pentru 2013 cu o mult mai judicioasă folosire a banilor publici, să construim bugetul pe 2013 pornind de la ceea ce am adoptat deja şi o să rog Ministerul de Finanţe să nu întârzie cu normele de aplicare vizavi de TVA-ul la încasarea facturii. Oamenii s-au obişnuit cu minciunile celor de la PDL. Este greu acum să ne câştigăm credibilitatea pe care ei au pierdut-o. Este cea mai bună măsură pe care a luat-o vreun guvern în ultimii zece ani, dar să vedem normele de aplicare. Vă rog să scoateţi cât mai repede normele de aplicare ca oamenii să vadă că ne ţinem de cuvânt”, i-a solicitat Victor Ponta ministrului de Finanţe. Guvernul a aprobat pe 24 august un proiect de ordonanţă cu măsuri financiare generale care prevede măsura plăţii TVA la încasarea facturii, începând de la 1 ianuarie 2013. Măsura plăţii TVA la încasarea facturii vine în sprijinul IMM-urilor, care achitau TVA fără să fi încasat contravaloarea facturilor, ceea ce punea presiune pe fluxul lor de lichidităţi.

Plata TVA la încasare va fi aplicată în cazul firmelor cu cifra de afaceri mai mică de 500.000 euro, cu condiţia ca derularea decontărilor să se facă numai prin sistemul bancar.

O.T.

Informaţiile publicate de voceatimisului.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.