Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

ȘOCANT! Cățel mutilat la o clinică veterinară ”de fițe”, lângă Timișoara. Cum a scăpat câinele de moarte, ca prin minune FOTO

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
80,000FaniÎmi place
587CititoriConectați-vă
1,105CititoriConectați-vă
194CititoriConectați-vă
50,056AbonațiAbonați-vă
Povestea de mai jos a debutat în urmă cu circa două săptămâni, când posesoarea lui Jumbo, un metiș mai mult decât frumușel (foto) a decis că acesta trebuie sterilizat. Odată conceput ”planul”, femeia alege una dintre cele mai ”bune” clinici veterinare din zonă, adică Clinica Veterinară Bassy din comuna Dumbrăvița.

”Am luat această decizie pentru că în comparație cu alte clinici care ne-au fost recomandate, aceasta părea de lux, cu servicii foarte bune și în plus îl țineau internat pe Jumbo, timp de o noapte, sub supraveghere de specialitate” ne-a povestit ”mămica” lui Jumbo.

Programarea a fost făcută pentru ziua de luni, dimineața. ”Ne-au spus să fim acolo cel târziu la ora 10, pentru că-l vor opera. Am sunat la ora 15:00 și câinele încă nu intrase în operație. Până la urmă a fost operat abia seara la ora 17:00” povestește stăpâna patrupedului. 

Nimic nou sub soare, vor spune unii, dar totuși… ”Când am mers la Clinică, să-l luăm, câinele tremura. Ne-am gândit că e normal să-i fie frică după ce a suferit o intervenție. Ni s-a spus că este un câine cu foarte multe probleme că are și probleme cu inima, că era să moară în timpul operației… Ghiciți ce? La clinica la care l-am dus ulterior ni s-a spus că nu are nicio problemă cu inima și că i-au injectat prea multă anestezie” povestește femeia.

Ce s-a întâmplat de fapt?

Operația de sterilizare este un procedeu relativ simplu, un procedeu pe care dr. Laura Rațiu a decis să-l folosească la cea mai mare complexitate a lui.

”I-a făcut cățelului două tăieturi în zona burticii, pentru a-i scote testiculele și în același timp i-a secționat uretra. A încercat să repare greșeala făcută dar nu ne-a anunțat și pe noi ce s-a întâmplat pe masa de operație. I-a dat un tratament, în speranța că se va vindeca și probabil noi nu vom observa, după care l-am luat acasă cu mențiunea doamnei doctor de a-l ține sub observație. În fiecare zi ne-a chemat la vaccin, dar starea câinelui nu se îmbunătățea și nu putea să urineze, picura doar sânge din loc in loc. După cinci zile de la operație am luat cățelul și am mers la ea. Mi-a spus că, probabil are cistită și că tratamentul ce-l face este și pentru cistita” spune femeia, întristată.

Deoarece starea câinelui se înrăutațea, animalul a slăbit foarte mult, iar stăpâna a luat apoi cea mai înțeleaptă decizie cu putință. ”Am decis să mergem la alt medic. Doctorul ne-a spus că nu poate să vadă exact ce are decât dacă intervine din nou chirurgical și că bănuiește că în timpul operației i-a tăiat uretra și aceasta ar fi cauza pentru care nu poate să urineze. În vizitele făcute la doctor i s-a pus de două ori sonda să-i scoată urina din vezică. Datorită faptului că animalul arăta foarte rău am hotărât împreună să se intervină chirurgical. L-am dus la operație la ora 13:00, iar la ora 15:00 deja l-am luat acasă” povestește stăpâna lui Jumbo. ”După operație ni s-a spus că uretra fusese tăiată și cusuta apoi, dar nu s-a vindecat de aceea nu mai putea să urineze cățelul. Rezultatul a fost bun de această dată. Câinele s-a refăcut, dar nu s-a putut repara uretra și doctorii au fost nevoiți să îi facă un alt orificiu prin care să urineze, penisul lui fiind înfundat” spune femeia îngrozită.

Nesimțire sau necunoștință de cauză?

Proprietara cățelului a vizitat-o pe doctorița Laura Rațiu, mergând la clinica veterinară cu scrisoarea medicală primită de la doctorul care s-a ocupa ”cum se cuvine” de Jumbo, dar și cu explicațiile de rigoare.

”Mi-a spus foarte pasivă și arogantă că ea a făcut operația și i-a ieșit perfect. La întrebarea: de ce starea câinelui se înrăutățea? Mi-a spus că nu are nicio explicație pentru asta. Mi se pare de minim bun simț să dai măcar o explicație. Sinceritatea este cel mai simplu mijloc pentru rezolvarea unei probleme. Dacă nu ai experiență și ai avut bani să-ți deschizi clinica nu înseamnă că ai dreptul să faci experimente pe cațeii altora fără aprobarea lor” susține femeia.

Dr. Laura Ratiu susține în continuare că nu a greșit cu nimic și că ea așa face toate operațiile. Dacă nu proprietara lui Jumbo nu lua hotărârea de a merge la un alt medic veterinar, probabil ”câinele murea și poate atunci, doamna Dr. Laura Rațiu ar fi recunoscut că a greșit” spune fosta ”pacientă” a clinicii veterinare Bassy din Dumbrăvița, care nu recomandă iubitorilor de patrupede să mai treacă pragul acestei instituții sanitar-veterinare.

Femeia spune că a făcut reclamație la Colegiul Medicilor Veterinari, instituție care asigură și protecția animalelor.

Facem precizarea că stăpâna lui Jumbo a refuzat să specifice public numele clinicii unde a fost operat cățelul pentru a doua oară, tocmai pentru a nu ne putea suspecta cineva, atât pe noi cât și pe ea, de faptul că facem anti-reclamă.

Urmărește-ne pe Google News

3 COMENTARII

  1. Da. Atunci de ce nu stie sa ne explice ce s-a intamplat? sau nu vrea? Cainele nu avea nicio problema inainte sa ajunga la clinica dotata la inalt nivel european.

  2. Hmmm oameni buni nu vi se pare totul o minciuna?Logic sa o luam dupa 2 zile fara sa urineze, cainele acesta murea..Cine rezista atat fara sa urineze? 5 zile? om, caine nu conteaza…asa ca nu mai inventati tot felul de minciuni…cainele vostru nu stiu ce problema avea dar in nici un caz nu tine vrajeala ca nu urina de 5 zile din cauza doctoritei pentru ca nici nu mai traia ca sa va treziti voi sa il duceti la alt doctor, caruia nu ii faceti o reclama, ca si medic salvator?? Chiar nu are nici o legatura doctorul celalalt?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Susțne-ne activitatea! Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare