Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriAdministrațieȘoferii care locuiesc în Centru nu au unde să-și parcheze mașinile. Ce...

Șoferii care locuiesc în Centru nu au unde să-și parcheze mașinile. Ce soluție a găsit Primăria Timișoara pentru ei

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Timișoara se confruntă cu o mare lipsă de locuri de parcare în zona centrală, cu atât mai mult cu cât odată cu implementarea și finalizarea proiectului care va crea un Centru Istoric în întregime pietonal. Șantierul din ”Cetate” a scos din circuit sute de locuri de parcare, chiar dacă acestea erau ”realizate” de șoferi la marginea drumurilor, iar Primăria nu a reușit să suplimenteze aceste locuri de parcare în niciun fel. ”Nu s-au făcut parcări pentru că nu avem unde să le facem. Avem în plan o parcare cu zece etaje, în zona Oituz, dar trebuie să ajungem la o înțelegere cu Universitatea de Vest pentru că e terenul lor. Nu putem să le dăm ceea ce au cerut ei, acea parte din campusul fostului Liceu UMT, pentru că terenul este în proces. Le ce de o săptămână să vină cu alte pretenții” a explicat, vineri, primarul Timișoarei, Nicolae Robu, care speră că va ajunge la un acord cu UVT pentru a face un schimb de terenuri pentru a putea construi o parcare gigant în zona Oituz.

Ajunși la exasperare că nu au unde parca, sau pur și simplu din lipsă de bun-simț, șoferii care au treabă sau locuiesc în zona centrală își parchează mașinile inclusiv pe străzile care sunt deja cunoscute ca ”pietonale”. ”Poliția locală patrulează zi și noapte, inclusiv pe Mărășești, dar nu avem posturi fixe. Am aflat că șoferii se bagă și pe Mărășești și pe Paulescu, iar domnul Cojan (n.r. – directorul Poliției Locale Timișoara) mi-a prezentat o situație cu amenzile. Există oameni de o nesimțire incredibilă. Cum e posibil să parchezi fără nicio jenă pe străzile pietonale? Atât e nivelul lor. Nici unde sunt șantiere nu e normal să se intre cu mașinile. Am asistat la o fază când trebuia să vină un utilaj pe șantier și nu putea intra din cauza mașinilor. A trebuit să vină o platformă să le ridice. Din păcate, alături de majoritatea covârșitoare civilizată și cu bun-simț, care reprezintă comunitatea timișoreană, există un număr de oameni care nu respectă nicio regulă și nu-i respectă nici pe ceilalți. Nu respectă orașul” s-a plâns edilul de pe Bega.

Cum parcarea pe care Primăria dorea să o amenajeze în spatele complexului comercial ”Bega” nu mai este de actualitate, terenul respectiv intrând ”subit” pe mâna fraților Cristescu, iar o viitoare parcare, de circa 700 de locuri, va fi construită sub Parcul Civic, pe bulevardul I. C. Brătianu (proiect care ar putea intra în lucru în acest an), primarul capitalei Banatului recunoaște că nu are nicio soluție momentan, pentru timișorenii care au mașini și locuiesc în ”buricul târgului”. ”Le-am spus polițiștilor să nu abuzeze de amenzi. Dacă e vorba de o abatere minoră, de scurtă durată să-i avertizeze, dar am înțeles că ei au început să atenționeze pe toată lumea la prima abatere. Când vezi că cineva încalcă legea cu rea-intenție, nu-l ierți!” a mai explicat ”șeful” din Primăria Timișoara.

1 COMENTARIU

  1. atunci, domnu gras pletos cu ochelari, lasa comunitarii sa aplice legea!!!! Ca din cate stiu eu pe str Paulescu cand si-au luat angajtii lu domnu Popoviciu amenda de parcare imediat ai anuntat comunitari sa numai amendeze lumea. dar na asa e in romania numai pile si relatii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare