ȘPAGĂ de 5.000 de euro la CJ Timiș, pentru a autoriza construcția unui depozit de cereale în mijlocul unui sat FOTO/VIDEO

- Advertisement -

Vocea Timișului vă prezenta în luna februarie a acestui an, cazul disperat al locuitorilor din satul Stamora Română, aparținător de comuna Sacoșu Turcesc, unde ”afaceristul” Mugurel Demenescu construia, în mijlocul satului o monstruozitate de clădire atât ca suprafaţă cât și ca înălţime, comparativ cu celelalte case din zonă, iar cel mai important este că această construcţie, deşi începută undeva în anul 2011, nu avea niciun aviz de construcţie.

Ei bine, între timp avizul de construire a fost aprobat, în două ”feluri” de câtre Consiliul Județean Timiș, însă acesta nu are un temei legal. cele două autorizații fiind înregistrate de fapt în 2013, pe data de 28 octombrie, cu numerele 272 și 273, însă acestea, culmea, nu apar pe site-ul instituției județene, singura care poate emite acest gen de autorizații.

”Comuna Sacoșu Turcesc, din care face parte localitatea rurală Stamora Română nu are reglementări urbanistice stabilite printr-o documentație de urbanism – Plan Urbanistic General (…) În consecință considerăm că autorizațiile de construire au fost emise legal, cu respectarea legislației” se arată într-un răspuns emis de Consiliul Județean Timiș, unuia dintre vecinii acestui depozit de cereale, depozit care are și un contract semnat cu Comcereal SA Timiș.

De ce nu are Sacoșu Turcesc un PUG (Plan Urbanistic General), pentru că nu vrea primarul comunei, Gabriel Koller, iar pedelistul, fiind pe ”moșia” lui, face ce-l taie capul pe raza acestei comune, așa cum ați putut vedea de-a lungul timpului în mai multe materiale prezentate de noi.

Culmea, un control al Gărzii de Mediu, solicitat de oamenii care locuiesc în jurul acestui hambar, nu a descoperit nimic ”ilegal” în faptul că Demenescu și oamenii lui depozitează cereale între casele oamenilor, acestea având toate șansele să se populeze mai degrabă cu șoareci și șobolani, în loc de sătenii care locuiesc în acele case de-o viață.

”Am dat 5.000 de euro și-i cumpăr pe toți dacă vreau! Și pe Bojin!”

Odată obținute avizele de construcții de la Consiliul Județean Timiș, Mugurel Demenescu a început să răsufle ușurat, ba mai mult, de la obținerea documentației de intrare în ”legalitate”, acesta a început să se laude în stânga și-n dreapta că a dat șpagă la CJ Timiș pentru obținerea avizelor. ”Am dat 5.000 de euro și obțin ce vreau cu bani. Dacă mă enervați îl cumpăr și pe Bojin și tot fac ce vreau eu aici, indiferent de ce vreți voi” le-a urlat Demenescu vecinilor, după o paranghelie în timpul căreia băuse puțin mai mult decât era cazul.

În primul filmuleț se poate vedea cum un tractor cu remorcă al firmei lui Demenescu, încărcat cu cereale iasă din depozitul pe care acesta îl deține în mijlocul satului Stamora Română, la nr. 62 B, în timp ce în cea de-a doua filmare, se poate vedea cum intră un tractor cu remorcă, încărcat cu cereale, în același depozit.

Tot în aceea curte mai este construită o altă hală ilegală care este plină cu floarea soarelui pe care Demenescu a depozitat-o în urmă cu câteva zile. (se vede și în filmare cum un tractor cu remorca plină cu floarea soarelui iese din depozit). Oamenii sunt terorizați de patronul societății, care, dacă îi vede că fac poze sau filmează în apropierea depozitului său de cereale, Demenescu devine foarte agresiv atât fizic cât și verbal și se tem. Curtea imobilului nu adăpostește doar cerealele ci și utilajele grele cu care angajații lucrează pe câmp.

Chiar așa, poate ne lămurește domnul președinte al CJ Timiș, Titu Bojin, de ce nu apar cele două autorizații de construcție a acestui depozit de cereale pe site-ul instituției pe care o conduce, dar mai ales cum se poate aproba ”legal” ridicarea unui astfel de hangar, în mijlocul unei localități?

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare