Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriSocialStația de epurare de la Timișoara s-a deschis, on-line, pentru vizitatori

Stația de epurare de la Timișoara s-a deschis, on-line, pentru vizitatori

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Aplicația, care poate fi accesată direct de pe prima pagină a site-ului societății, conține o scurtă descriere a ceea ce se întâmplă la stația de epurare și imagini panoramice de la principalele puncte ale procesului. Panoramele sunt imagini de rezoluție mare și oferă o perspectivă de 360 de grade, adică vizitatorul virtual poate să se ”plimbe” și să observe toate detaliile din jur, ca și cum ar fi acolo.

Fotografiile aeriene ale stației de epurare, publicate tot pe site-ul societății, sunt de asemenea imagini spectaculoase care completează turul virtual cu o perspectivă inedită.

Prin turul virtual al stației de epurare, orice vizitator, indiferent că are sau nu cunoștințe în domeniu, poate vedea practic ce se întâmplă cu apa din canalizarea orașului. Societatea Aquatim încurajează, prin programele ”porți deschise” și acum, prin turul virtual, informarea și educarea timișorenilor cu privire la aspectele legate de alimentarea cu apă și canalizare.

Prima stație de epurare din România s-a construit în Timișoara la 26 octombrie 1912. Stația actuală este o investiție din fonduri europene, care a costat circa 30 de milioane de Euro și a fost pusă în funcțiune în luna iulie a anului 2011. Tehnologia folosită este modernă și include o treaptă de epurare terţiară, cu tratarea biologică avansată a azotului şi carbonului, precum şi tratarea chimică a fosforului. În Timişoara, sistemul de canalizare, având o lungime de 547,4 km, colectează şi apa uzată şi cea provenită din precipitaţii, denumită apă pluvială sau meteorică. Pe parcursul anului 2013, staţia de epurare a preluat circa 46 milioane de metri cubi de apă uzată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Pe calendar! ANAF și IPJ Timiș se roagă de Primăria Giroc să pună la dispoziție documentele tehnice care au stat la baza imobilelor construite...

Partea senzațională a investigației noastre jurnalistice de azi nu e neapărat că administrația locală...

Țigări, în valoare de 1,5 milioane euro, confiscate de polițiștii de frontieră bănățeni

În data de 26.11.2022, ora 00.05, polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Ca la Nufărul: Apretat și spălat, Cristian Mos sugerează că Direcția Apelor Banat ar fi alterat probele privind poluarea Begăi!

O senzațională partidă de pase în diagonală, într-o singură repriză de 60 de minute,...

Mai multe strazi din zona Torontalului raman, miercuri, fara apa potabila

Compania care distribuie apa rece în municipiul Timișoara anunșă că, în cursul zilei de...