Piața-Unirii

Statuile din centrul istoric al Timișoarei, care vor urma să fie montate inclusiv până la sfârșitul acestui an, după spusele primarului Nicolae Robu, rămân încă secrete. Desigur, cu excepția celei care o va întruchipa pe prima femeie, Eva. Chiar dacă totul a fost stabilit deja, edilul Timișoarei vrea ca până la montarea lor totul să fie ținut în taină.

„Statuile trebuie să sosească. De totul s-a ocupat colectivul domnului Sturza. Până la sfârșitul lunii decembrie tot ce avem de făcut în centrul istoric va fi gata. Este stabilit pe cine vor întruchipa statuile. Am fost de acord cu ce s-a propus și nu vreau să fac alte comentarii”, a precizat Nicolae Robu.

Primarul Timișoarei a ținut să evidențieze faptul că este vorba de niște adevărate opere de artă ale unor artiști, nu de simple mobiliere stradale. „Vor fi opere de artă, nu mobilier stradal, ci artă stradală. E o diferență! Oricine poate cumpăra din diverse magazine sculpturi și tot felul de alte articole care sunt la categoria mobilier stradal. Aici este vorba despre unicate, statui făcute de artiști cu renume”, a declarat liberalul Nicolae Robu. De asemena, acesta a precizat că nu s-a implicat prea mult în alegerea statuilor. „Primăria a avut un cuvânt de spus, dar nu a stabilit ce anume să fie reprezentat. Consider că trebuie să se pronunțe specialiștii. Eu nu mă pretind critic de artă, nici măcar specialist în apreciere, tocmai de aceea i-am lăsat pe alții să decidă”, a specificat Nicolae Robu.