chirie

Toamna vine cu semne bune pentru agentii imobiliari si vesti proaste pentru cei care isi cauta o locuinta. In pragul inceperii anului universitar, chiriile din Timisoara au fost majorate din nou. Astfel, daca pe parcursul verii preturile de inchiriere a apartamentelor au scazut cu pana la 20 de procente, acum, la inceputul lunii septembrie, se inregistreaza deja o majorare cu pana la 10%. Iar potrivit agentilor imobiliari, trendul este in continuare ascendant, pentru ca acum si solicitarile sunt mai numeroase.

 

Studentii care inca nu si-au gasit o locuinta si vor sa stea intr-un apartament inchiriat ar trebui sa se grabeasca. Pentru ca, spre deosebire de sezonul estival, acum trebuie sa scoata din buzunare cel putin 50 de euro in plus pentru chirie. Mai exact, o garsoniera poate fi inchiriata in aceasta perioada cu sume cuprinse intre 130 si 200 de euro, in functie de dotarile pe care le are, dar si de zona in care este amplasat. Apartamentele cu doua si trei camere sunt si ele la mare cautare in fiecare toamna, mai ales de catre tinerii care vor sa imparta cheltuielile. Iar pentru o astfel de locuinta, acestia trebuie sa plateasca lunar o chirie de minim 250 de euro.

 

Iar potrivit agentilor imobiliari, sumele sunt cu atat mai mari cu cat apartamentele se afla in centrul orasului sau in zona Complexului Studentesc.

Alexandra Oprea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.