Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriSocialSUNT VLAD, NU VĂ VĂD, DAR POT SĂ VĂ CÂNT

SUNT VLAD, NU VĂ VĂD, DAR POT SĂ VĂ CÂNT

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

  Pentru a vorbi despre un concert de succes, trebuie să pornim de la existenţa Asociaţiei « Cătălin Ciotescu pentru copiii cu retinopatie prematură », care luptă pentru tratarea şi îmbunătăţirea condiţiilor copiilor afectaţi de această maladie. Medicul Cătălin Ciotescu a luptat cu toate mijloacele pentru a-şi ajuta fiul, pe Vlad, cel care a împlinit anul acesta 12 ani. A ajuns chiar să spele vase timp de un an în Statele Unite ale Americii pentru a face rost de banii necesari operaţiei fiului său. Cătălin a trecut în nefiinţă în urma unui accident, pieton fiind, în timp ce se îndrepta spre o sală de conferinţe din Braşov. A rămas Vlad, alături de mama şi fratele său, să lupte cu prejudecăţile şi cu cumplita viaţă de nevăzător.

La 12 ani Vlad, elev la Liceul Teoretic « Iris » din Timişoara, nu vede cu un ochi, iar cu celălalt percepe doar lumina şi contururi vagi ale obiectelor şi chipurilor, dar s-a ambiţionat şi a devenit un elev foarte bun şi un virtuoz al pianului, talentul său fiind recompensat în anul 2010 la Brăila chiar cu premiul întâi la Concursul naţional de pian « Virtuozii ».

 

De ce această poveste tristă dar adevărată ? Pentru că în 15 septembrie la ora 19.00 pe scena Filarmonicii « Banatul »,  RICARDO şi Vlad, alături de invitaţii : Florentin Crăineanu, Oana Munteanu, Călin Lupu, Alexandra Vasiu, Iulia Bock, Aitana Budugan, Vlad Ţigu, Georgiana-Elena Popan, Valentin Rob Pavicsits şi Matei Sorescu Vlad  vor susţine un concert caritabil. Biletul costă 25 de lei, iar fondurile se vor îndrepta spre Asociaţia Cătălin Ciotescu pentru achiziţionarea unei imprimante Braille.

Ioan Claudiu Daniel

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Pe calendar! ANAF și IPJ Timiș se roagă de Primăria Giroc să pună la dispoziție documentele tehnice care au stat la baza imobilelor construite...

Partea senzațională a investigației noastre jurnalistice de azi nu e neapărat că administrația locală...

Țigări, în valoare de 1,5 milioane euro, confiscate de polițiștii de frontieră bănățeni

În data de 26.11.2022, ora 00.05, polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Consiliul Județean vrea centură feroviară pentru Timișoara! A lansat licitația pentru studiul de fezabilitate

Timișoara ar putea avea centură feroviară, care să scoată traficul de marfă din centrul...

Poliția Locală se reorganizează! Vor fi reduse mai multe posturi, inclusiv de conducere

Reorganizarea se face prin transformarea vechiului departament într-o structură nouă, o direcție generală, cum...