Robu: „Regret retrogradarea, dar facem tot posibilul să jucăm în alb-violet”. Vezi ce spune primarul despre Timofte şi Alexa

- Advertisement -

Vizibil deranjat de faptul că ACS Poli Timişoara nu a reuşit să se salveze de la retrgradarea în liga secundă, primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a ţinut să facă unele precizări în cadrul unei conferinţe de presă susţinută de edil la Primărie.

“Regret enorm că echipa noastră a retrogradat. Este echipa Timişoarei, este echipa Timişului, a Banatului, este mai mult decât a fost oricare altă variantă de Poli de la revoluţie încoace, pentru că la acest club nu au fost decât polişti, bănăţeni şi ar fi trebuit ca echipa să fie mai mult susţinută. Eu am susţinut-o cu tot ce am putut. Am pus mult suflet acolo, cum pun în tot ce fac. Desigur că nu mi-a picat bine această retrogradare. Din păcate, prea puţin am fost ajutat. Am lansat foarte multe apeluri către cei cu bani din Timişoara, să vină să susţină echipa, chiar cu sume mici, dar bani puţini de la mulţi ar fi însemnat în final o sumă considerabilă. Până la urmă, singurii sponsori au fost cei pe care tot eu i-am găsit. Am avut un sponsor principal, dar şi alţi sponsori mai mici. Au fost vreo 20-25 de firme mai mici care au sponsorizat clubul Poli. Nu e normal ca tot eu să-i fi găsit şi pe ei şi să nu răspundă, măcar aşa, la apelurile generale pe care le-am lansat, mai mulţi agenţi economici”, a explicat primarul Nicolae Robu.

Echipa nu se desfinţează, indiferent ce se întâmplă din toamnă

“Pe de altă parte, eu sunt un tip care nu se dă bătut aşa uşor şi de ce spun că nici n-aş avea voie să renunţ la acest proiect? Pentru că în descinderile mele prin oraş, care sunt zilnice, nu mi se întâmpla o dată să nu mă abordeze cetăţenii, mai ales acum în campania electorală am intrat in contact cu foarte multă lume… şi să-mi spună că ei chiar dacă nu au fost la stadion au urmărit meciurile la televizor, că sunt polişti şi că vor să avem echipă, să nu lăsam să se destrame acest club. Şi nu o să îl lăsam să se destrame. În Liga a II-a nu voi susţine o finanţare mai mare decât cea acordată în Liga a II-a în sezonul 2012-2013. Cred că 4 milioane de lei a rămas până la urmă” a anunţat Robu, încă de pe acum.

Nimic concret pentru sezonul viitor

“Nu am avut încă discuţii nici cu Timofte, nici cu Alexa, nici cu Sorin Vlaicu, ei sunt oameni pe care îi preţuiesc. Evident că va trebui să discutăm şi să strângem rândurile, să vedem cine vrea să pună umărul. Când vorbești de Poli, atunci e aşa cum se spune şi în cântec, <<la bine şi la rău>>. Unii vor numai la bine. Este foarte simplu să vii la meciuri când Poli joacă cu Ajax sau când Poli joacă cu Şahtior. Dar ca să ajungă acolo, cineva trebuie să duca greul, să fie alături când are probleme. Acum Poli are probleme! Nu ne-am lăsat, am ajuns pe ultima sută de metri” a mai spus edilul Timişoarei.

Se caută un sponsor cât se poate de „potent” şi asta va ajuta cu siguranţă echipa, cu condiţia să fie găsit. “Noi vrem să arătăm că putem avea o echipă cu un sponsor. Deci, noi acceptăm alături de noi sponsori cu sume oricât de mari, dar nu vrem să vindem clubul. Dacă alţii doresc să construiască un club în care altcineva să fie acţionar majoritar, evident, sunt liberi să o facă. Nu s-a anunţat nimeni. Dar eu, personal, după atâtea odisei pe care Poli le-a avut de-a lungul timpului, după ce am reuşit să aduc palmaresul la ACS Poli Timișoara, asta este o realitate, v-am prezentat documentele. Eu am pretins doar atât, ca ACS Poli să fie proprietarul palmaresului. Asta este o chestiune indubitabilă şi incontestabilă. Că dreptul de utilizare, la ora actuala, îl are societatea lui Marian Iancu, eu nu am contestat. Dar este o chestiune care se va rezolva. Însa, după ce am făcut tot ce-am făcut, eu nu vreau să risc – inclusiv ca rector m-am luptat în instanţă cu Zambon pentru Poli şi am fost personal la Tribunal – nu pot acum să vin şi să mă expun să ajungem la un nou caz Zambon. Pentru că toţi, când vin, vin cu cele mai bune intenţii, cel puţin declarate, vin cu argumente care îi fac credibili. După un timp te trezeşti că intră în insolvenţă, că ajung chiar în faliment, că îţi duc echipa în situaţia de a nu mai primi licenţă, eu nu vreau să risc aşa ceva. Putem şi avem promisiuni că vor veni alături de noi sponsori mari. Dacă rămâneam in Liga I veneau alături de noi sponsori cu sume foarte mari, 90%, nu pot să spun mai mult de 90%. Lumea, chiar având bani, nu are încredere să vină la o echipă care e proaspăt promovată. Vrea să vadă ce se întâmplă cu aceasta echipă. De aceea am fost lăsaţi un an şi de unii care erau atenţi, ne urmăreau să vadă dacă rezistăm în Liga I. Dacă rezistam, veneau cu bani mulţi. Acum, mergând în Liga a II-a nu mă aştept să vină alături de noi un sponsor mare. Dar mă aştept să vină totuşi un sponsor conform unor promisiuni făcute, nu pot să vorbesc concret despre cine e vorba, cu o sumă oricum mult mai mare decât tot ce am avut noi până acum ca sponsorizare. Vom face tot posibilul să jucăm în alb-violet, dar trebuie să rezolvăm câteva lucruri până atunci” a încheiat Robu.

Rămâne de văzut care vor fi concluziile trase de primar, după acest sezon dezolant făcut de echipă, cu atât mai mult cu cât pe bancă s-au perindat nu mai puţin de trei antrenori, clubul a cheltuit o sumedenie de bani publici, staff-ul administrativ este, într-o mare măsură, ineficient şi numeros şi, cel mai important, vom vedea dacă vor fi păstraţi Alexa pe banca tehnică şi Timofte ca preşedinte, întrucât aceştia au declarat imediat după ultimul meci să sunt dispuşi să rămână, în condiţiile în care le vor fi acceptate condiţiile.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Șeful Postului de Poliție din comuna Moșnița Nouă, pieton din cauza alcoolului

În data 6 octombrie 2023, în jurul orei 05:00,...

Deputatul Ben Oni Ardelean, consilier onorific al prim-ministrului Florin Cîțu

Dintr-un foc, azi, încă prim-ministrul României, liberalul Florin Cîțu,...

Articole asemănătoare

Retrogradata in Liga a III-a, Poli Timisoara este ”predata” de Nicolae Robu

Ajunsă în Liga a III-a și intrată în insolvență,...

Poli vrea puncte pe terenul liderului Ligii 2, Sportul Snagov. Rachita: Le stiu slabiciunile

Ocupanta ultimului loc în clasamentul Ligii 2, Poli Timișoara...

Poli Timisoara: sase meciuri amicale programate inainte de reluarea sezonului

Clubul de fotbal Poli Timișoara are programate șase jocuri...

Alexandru Pelici isi începe aventura la Ripensia Timisoara. Mult mai repede decat era programat

Noul antrenor principal al Ripensiei Timișoara, Alexandru Pelici, își...

Poli Timisoara isi pastreaza antrenorul ”demis” si scumpeste pretul biletelor pentru meciul cu ASU

Divizionara secundă de fotbal, Poli Timișoara, a anunțat, astăzi,...

Din aceeași categorie

Categorii Populare