Târgul se adresează, în special, elevilor de clasa a VII-a şi a VIII-a, precum şi părinţilor acestora, oferindu-le posibilitatea să cunoască specificul fiecărui colegiu sau liceu, astfel încât, la finalizarea ciclului gimnazial, să poată lua cea mai bună alegere.

Fiecare instituţie de învăţământ participantă îşi va prezenta oferta educaţională la un stand expoziţional propriu, unde vor oferi mai multe informaţii despre numărul de clase, profilul acestora, calificarea obţinută după absolvire, resursele umane şi materiale sau produsele specifice activităţilor derulate cu elevii. De asemenea, tinerii care îşi vor reprezenta liceul sau colegiul îi vor încânta pe vizitatori cu numeroase momente artistice.

Evenimentul este organizat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş, împreună cu Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Timiş, Centrul Judeţean de Asistenţă Psihopedagogică Timiş, având ca parteneri Consiliul Judeţean Timiş, Centrul de Cultură şi Artă al Judeţului Timiş, Iulius Mall Timişoara şi Universitatea Drăgan din municipiul Lugoj.

Informaţiile publicate de VOCEA TIMISULUI pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.