sah

8 concurenți de prim rang din România, Ungaria și Serbia, mari maeștri internaționali, se vor întrece în cadrul competiției ”Super 8” desfășurată de Universitatea de Vest din Timișoara, prin clubul sportiv pe care îl deține.

”Ne-am propus să aducem timișorenilor ceea ce lipsea de mult timp în comunitate, o competiție de șah de înaltă prestanță, cu participare de marcă. Astfel, dorim să facem cunoscut Clubul sportiv al UVT și secția sa de șah. Numele mari prezente în competiție ne onorează și îmi doresc să impulsioneze cât mai mulți oameni să preia acest sport ca hobby sau, de ce nu, la nivel profesionist”, spune Rectorul UVT, prof. univ. dr. Marilen Pirtea.

Competiția va avea loc în perioada 1-3 mai, în Aula Magna ”Ioan Curea” a Universității timișorene și va fi transmisă online, fiind deschisă astfel pasionaților de șah pentru vizionare.

Lista participanților:
GM Ferenc Berkes – 2690 (Nr. 5 în Ungaria – șah clasic);
GM Ivan Ivanisevic – 2627 (Nr. 1 în Serbia – șah clasic);
GM Milos Perunovic – 2621 (Nr. 2 în Serbia – șah clasic);
GM Constantin Lupulescu – 2604 (Nr. 1 în România – șah clasic);
GM Levente Vajda – 2586 (Nr. 6 în România – șah clasic);
GM Tamas Banusz – 2559 (Nr. 12 în Ungaria – șah clasic);
GM Vlad-Cristian Jianu – 2554 (Nr. 4 în România – șah clasic);
GM Vladislav Nevednichy – 2513 (Nr. 5 în România – șah clasic).

Universitatea de Vest din Timișoara a înființat în 2014 un club sportiv sub umbrela căruia tinerii își vor desfășura activitatea pe mai multe ramuri: gimnastică, handbal, karate, arte marțiale, natație, rugby, volei, tir sportiv, șah, badminton și aeronautică. Mai mult, UVT are un parteneriat puternic cu Asociația PRO LOGOS împreună cu care organizează Festivalul internațional de șah pentru copii și juniori încă din 2013.

Foto:provision-inc.org