Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriEconomieEuro şi dolarul s-au depreciat

Euro şi dolarul s-au depreciat

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Media monedei elveţiene, care se aprecia pe pieţele internaţionale la 1,028 – 1,034 franci/euro, a urcat de la 4,2773 la 4,2815 lei, un curs mai ridicat, de 4,3632 lei, fiind atins în 28 ianuarie, la câteva zile după atingerea recordului istoric de 4,5817 lei.

Cursul euro a coborât de la 4,4202 la 4,4,4125 lei, în contrast cu celelalte monede din regiune care se depreciau. Piaţa valutară s-a deschis la 4,4230 lei, peste închiderea de miercuri. După atingerea unui maxim de 4,4250 lei, euro a trecut pe scădere, până la un minim de 4,4110 lei. Cotaţiile de la ora 14:00 erau cuprinse între 4,4140 şi 4,4170 lei.

Cursul dolarului american a coborât de la 4,1720 la 4,1393 lei, într-o zi în care cotaţiile din piaţa valutară au fluctuat între 4,112 şi 4,162 lei, faţă de aproape 4,19 lei, în urmă cu trei zile.

Monedele din regiune se depreciau faţă de euro. Cea poloneză se deprecia de la 4,007 la 4,035 zloţi iar cea maghiară de la 298,8 la 302 forinţi.

Perechea euro/dolar creştea la 1,0626 – 1,0747 dolari, faţă de 1,0532 dolari în urmă cu trei zile, atunci când mai multe declaraţii ale oficialilor Fed au încălzit piaţa în privinţa creşterii dobânzilor din SUA, la jumătatea acestui an. Aprecierea euro s-a datorat deciziei investitorilor de a lua poziţii de protecţie înainte de debutul întâlnirii G20, care se va desfăşura la Washington, dar şi a unor date economice americane care au nemulţumit pieţele. Acestea au pus într-un con de umbră anunţul Standard&Poor’s referitor la scăderea ratingului Greciei de la B- la CCC+, cu perspectivă negativă, în lipsa unui acord cu troika UE-FMI-BCE, care pune în pericol capacitatea Atenei de a-şi achita datoriile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Pe față! Primăria Giroc s-a luptat din greu să legalizeze intabularea caselor înșiruite din extravilan ale SC Minda & Mimo SRL, în ciuda deciziei...

Povestea de azi este una extrem de simplă și își are începuturile în primăvara...

Ca-n Poliția Română! Sub nasul agentului Raoul Iacob de la Biroul de Investigații Criminale Timișoara, studenta eminentă Denisa Tîrziu l-a iubit pe un cetățean...

Și, evident, subofițerul Inspectoratului de Poliție Timiș n-a mirosit absolut nimic. Nici că iubita...

Ministrul Sănătății a decis schimbarea managerului de la Spitalul Județean Timișoara

În urmă cu câteva minute, ministrul sănătății Alexandru Rafila a semnat schimbarea din funcția...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Moneda Naţională, una dintre cele mai stabile din Europa

De două săptămâni şi jumătate, moneda naţională este una dintre cele mai stabile din...

Moneda americană a crescut cu 2,5% săptămâna trecută pe piaţa valutară

Decizia Rezervei Federale americane de a menţine nemodificată dobânda, care se află de la...

Francul elveţian a atins minimul ultimelor opt luni

Perioada analizată a fost una pozitivă pentru leu, acesta reuşind să se aprecieze faţă...