Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriEvenimentSute de şoferi sancţionaţi în acţiunea "Alege viaţa!"

Sute de şoferi sancţionaţi în acţiunea „Alege viaţa!”

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

În ultima zi de acţiune, poliţiştii timişeni au depistat sute de şoferi în trafic care nu respectau prevederile legale privind circulaţia pe drumurile publice.

În data de 29.11.2012, poliţiştii au întocmit 9 dosare penale şi au aplicat 354 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 56.749 de lei, ocazie cu care au reţinut 21 de permise de conducere şi 11certificate de înmatriculare.

Conducătorilor auto le-a fost suspendat dreptul de conduce autovehicule, pentru depăşiri neregulamentare, viteză, dar şi pentru neacordarea priorităţii la pietoni sau vehicule, 10 de permise fiind reţinute celor care nu au acordat prioritate persoanelor care se angajaseră în traversarea străzilor.

Nici pietonii nu au scăpat de controalele poliţiştilor, 14 dintre aceştia fiind sancţionaţi pentru traversare neregulamentară.

În urma celor patru zile de acţiune s-a stabilit că nerespectarea vitezei impusă pe anumite tronsoane de drum a constituit principala abatere săvârşită de conducătorii auto, în total fiind sancţionaţi 837 de şoferi pentru viteză, 12 dintre aceştia rămânând pietoni în perioada următoare deoarece au depăşit viteza legală cu peste 50 km/h.

În fiecare zi a acţiunii au fost amendaţi cei care nu au respectat prevederile legale privind efectuarea depăşirii, acordarea priorităţii, cei care aveau defecţiuni tehnice la autovehicule sau cei care nu purtau centura de siguranţă.

În perioada 26-28 noiembrie, poliţiştii au aplicat 1787 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 230.804 lei, au reţinut 73 de permise de conducere şi 32 de certificate de înmatriculare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Zeci de permise de conducere suspendate în cadrul acțiunii ”Alege viața! Combate excesul de viteză!”, a Poliției Rutiere Timiș

În perioada 18-24 mai 2015, poliţiştii rutieri au acţionat pe raza judeţului Timiș în...

Campania polițiștilor rutieri, ”Alege viața!”, dă roade. RECORD de zile fără MORȚI, pe șosele României!

Poliţiştii rutieri din toată țara acționează pentru prevenirea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere...