Sute de şoferi sancţionaţi în acţiunea „Alege viaţa!”

0
929

În ultima zi de acţiune, poliţiştii timişeni au depistat sute de şoferi în trafic care nu respectau prevederile legale privind circulaţia pe drumurile publice.

În data de 29.11.2012, poliţiştii au întocmit 9 dosare penale şi au aplicat 354 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 56.749 de lei, ocazie cu care au reţinut 21 de permise de conducere şi 11certificate de înmatriculare.

Conducătorilor auto le-a fost suspendat dreptul de conduce autovehicule, pentru depăşiri neregulamentare, viteză, dar şi pentru neacordarea priorităţii la pietoni sau vehicule, 10 de permise fiind reţinute celor care nu au acordat prioritate persoanelor care se angajaseră în traversarea străzilor.

Nici pietonii nu au scăpat de controalele poliţiştilor, 14 dintre aceştia fiind sancţionaţi pentru traversare neregulamentară.

În urma celor patru zile de acţiune s-a stabilit că nerespectarea vitezei impusă pe anumite tronsoane de drum a constituit principala abatere săvârşită de conducătorii auto, în total fiind sancţionaţi 837 de şoferi pentru viteză, 12 dintre aceştia rămânând pietoni în perioada următoare deoarece au depăşit viteza legală cu peste 50 km/h.

În fiecare zi a acţiunii au fost amendaţi cei care nu au respectat prevederile legale privind efectuarea depăşirii, acordarea priorităţii, cei care aveau defecţiuni tehnice la autovehicule sau cei care nu purtau centura de siguranţă.

În perioada 26-28 noiembrie, poliţiştii au aplicat 1787 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 230.804 lei, au reţinut 73 de permise de conducere şi 32 de certificate de înmatriculare.

Informaţiile publicate de voceatimisului.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.