Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriAdministrațieTermoficare şi SPA cu 30.000.000 de euro, la Gottlob. Proiectul pentru care...

Termoficare şi SPA cu 30.000.000 de euro, la Gottlob. Proiectul pentru care primarul merge la Bruxelles

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

30.000.000 de euro – atât speră să obţină primarul din Gottlob, Gheorghe Nastor, chiar de la Bruxelles. Acesta are un proiect îndrăzneţ, privind implementarea unui sistem de termoficare care să folosească apa termală, una din cele mai mari bogăţii ale comunei pe care o conduce. Deocamdată, proiectul este încă la stadiul de elaborare a studiului de fezabilitate, iar Nastor se plânge de indiferenţa autorităţilor.

„Lucrăm de trei, patru ani de zile pentru că zona are o rezervă imensă de ape geotermale neexploatată. Dacă vă uitaţi în Ungaria, ungurii şi-au făcut pe toată frontiera noastră nişte centre superbe de încălzire cu apă termală.
În baza acestor lucruri am incercat şi noi prin program transfrontalier. Ungurii şi-au rezolvat problema, nu mai vor acuma, energie regenerabilă ceea ce şi normal din punctul meu de vedere. (…) Am ajuns şi la Bruxelles în periplul de a rezolva problema asta. Ni s-a spus de acolo că România nu a semnat Planul Juncker de energie regenerabilă. Eu o să mă duc după 15 la preşedintele Comisiei de energie regenerabilă. Anul trecut când am fost la Bruxelles pe tema aceasta exista un buget de 50.000.000 de euro, acum am înţeles că în 2017 e de 200.000.000. Sigur, proiectul, studiul de prefezabilitate trebuie să fie agreat de Banca Europeană. El este în lucru, am avut un studiu de prefezabilitate, acum lucrăm la cel de fezabilitate în prinicipal pentru încălzirea instituţiei şi a comunei şi returul la un centru de agrement. Eu am vorbit prea mult pe tema asta şi îmi pare rău că am vorbit, pentru că am stârnit invidie pe tema asta, pentru că mie mi se pare că autorităţile statutului trebuie să se implice să sprijine investiţia asta”
, a declarat primarul Nastor. Pentru ca proiectul de realizare a unui sistem de termoficare cu apă termală să fie finanţat de la Uniunea Europeană, Nastor spune că în ecuaţie trebuie inclusă şi comuna Lovrin. În ceea ce priveşte costurile pe care ar urma să le suporte locuitorii comunei, aceştia ar trebui să plătească doar branşamentele la reţea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare