Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriSocialTimişoara spune NU explorării şi exploatării gazelor de şist prin fracturare hidraulică

Timişoara spune NU explorării şi exploatării gazelor de şist prin fracturare hidraulică

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

În Piata Victoriei din Timişoara are loc astăzi la ora 16.00, un protest duminical împotriva exploatării gazelor de şist prin fracturare hidraulică. Protestul este organizat în contextul recentelor întâmplări de la localitatea Pungeşti. Acolo un grup de protestatari împreună cu locuitorii zonei s-au opus explorării gazelor de şist prin fracturare hidraulică de către compania Chevron.

Pagina de facebook a evenimentului o puteţi vedea AICI

Explorarea gazelor de şist şi exploatarea lor se face prin aceaşi metodă – fracturare hidraulică” – a afirmat economisul Ioan Savu, în cadrul unei dezbateri pe această temă ce a avut loc la Universitatea de Vest din Timişoara. „Doar 20 – 25% din apa contaminată cu chimicale şi introdusă în pământ este recuperată. Restul rămâne în subteran

Premierul Victor Ponta, după întâlnirea cu Chevron din octombrie 2013: „Guvernul sprijină gazele de şist. În final, va rămâne doar o minoritate radicală.Avantajele economice sunt uriaşe. Mi s-a confirmat încă o dată că Statele Unite ale Americii sunt pe cale de a câştiga o mare bătălie în economia mondială prin faptul că folosesc în acest moment resurse mult mai ieftine – gazul Statelor Unite este la o treime faţă de preţul din Europa -, în ultimii ani aproape un milion de noi locuri de muncă au fost create în Statele Unite ale Americii în domeniul exploatării gazelor şi a petrolului de şist„, conform agenţiei  de presă „Mediafax”

Informaţiile deţinute de Ministerul Mediului şi Pădurilor cu privire la proiectele de explorare şi exploatare a gazului de şist până în acest moment, conform paginii oficiale de internet a Ministerului (ce poate fi găsită AICI şi AICI): „Până în prezent nu s-au identificat proceduri de evaluare a impactului asupra mediului deschise pentru proiecte de explorare/exploatare a gazului de şist, la autorităţile de mediu din teritoriu, şi pe cale de consecinţă nu au fost elaborate în România rapoarte privind impactul asupra mediului, nici nu au fost emise acte de reglementare (acorduri de mediu sau autorizaţii de mediu) pentru astfel de lucrări.” din declaratia MMP-ului din 2012, declaraţie oficială ce nu s-a schimbat până în acest moment.

Flyer-ul descriptiv al protestului:

protest timisoara flyer gaze de sist

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare