Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriEvenimentTimișorenii, invitați să guste din cele mai DELICIOASE preparate ale etniilor din...

Timișorenii, invitați să guste din cele mai DELICIOASE preparate ale etniilor din Banat, în cadrul a două festivaluri. Când și unde vor avea loc

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Timișorenii vor avea ocazia să guste din preparatele savuroase ale etniilor din Banat, totul în cadrul Festivalului Folcloric al Minorităților Etnice din Timișoara și a Festivalului Gastronomic. În organizarea Primăriei Municipiului Timișoara și a Casei de Cultură, cu participarea Consiliului Consultativ al Minorităților Naționale, ambele festivaluri vor fi la cea de-a doua ediție sâmbătă și duminică, adică în perioada 10-11 octombrie, în Parcul Rozelor.

De asemenea, pe lângă delicioasele preparatele care pot fi gustate, participanții sunt invitați să participe la ateliere meșteșugărești organizate de Consiliul Consultativ al Minorităților Naționale. Festivalul își propune să promoveze autenticitatea folclorului și a tradițiilor minorităților etnice din Timișoara, dar și să dea un imbold organizării de ansambluri folclorice.

Germani, maghiari, sârbi, cehi, evrei, dar și alte naționalități au adus renumele Timișoarei pentru multiculturalitatea sa și a înțelegerii din cadrul acesteia. Timișoara se poate mândri și cu faptul că este singurul oraș din România în care funcționează trei teatre de stat în trei limbi naționale: Teatrul Naţional Timişoara, Teatrul German de Stat, Teatrul Maghiar de Stat “Csiky Gergely”.

Tot în capitala Banatului este și cel mai mare Corp Consular din România, există învățământ preuniversitar în numeroase limbi străine: germană, maghiară, sârbă, engleză, franceză, italiană, dar sunt și centre culturale ale Franței și Germaniei, semn al deschiderii către Occident.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Consiliul Județean vrea centură feroviară pentru Timișoara! A lansat licitația pentru studiul de fezabilitate

Timișoara ar putea avea centură feroviară, care să scoată traficul de marfă din centrul...

Poliția Locală se reorganizează! Vor fi reduse mai multe posturi, inclusiv de conducere

Reorganizarea se face prin transformarea vechiului departament într-o structură nouă, o direcție generală, cum...