Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Timișorenii, invitați să guste din cele mai DELICIOASE preparate ale etniilor din Banat, în cadrul a două festivaluri. Când și unde vor avea loc

Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Timișorenii vor avea ocazia să guste din preparatele savuroase ale etniilor din Banat, totul în cadrul Festivalului Folcloric al Minorităților Etnice din Timișoara și a Festivalului Gastronomic. În organizarea Primăriei Municipiului Timișoara și a Casei de Cultură, cu participarea Consiliului Consultativ al Minorităților Naționale, ambele festivaluri vor fi la cea de-a doua ediție sâmbătă și duminică, adică în perioada 10-11 octombrie, în Parcul Rozelor.

De asemenea, pe lângă delicioasele preparatele care pot fi gustate, participanții sunt invitați să participe la ateliere meșteșugărești organizate de Consiliul Consultativ al Minorităților Naționale. Festivalul își propune să promoveze autenticitatea folclorului și a tradițiilor minorităților etnice din Timișoara, dar și să dea un imbold organizării de ansambluri folclorice.

Germani, maghiari, sârbi, cehi, evrei, dar și alte naționalități au adus renumele Timișoarei pentru multiculturalitatea sa și a înțelegerii din cadrul acesteia. Timișoara se poate mândri și cu faptul că este singurul oraș din România în care funcționează trei teatre de stat în trei limbi naționale: Teatrul Naţional Timişoara, Teatrul German de Stat, Teatrul Maghiar de Stat “Csiky Gergely”.

Tot în capitala Banatului este și cel mai mare Corp Consular din România, există învățământ preuniversitar în numeroase limbi străine: germană, maghiară, sârbă, engleză, franceză, italiană, dar sunt și centre culturale ale Franței și Germaniei, semn al deschiderii către Occident.

- Advertisement -
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore