Festival-Gastronomic

Timișorenii vor avea ocazia să guste din preparatele savuroase ale etniilor din Banat, totul în cadrul Festivalului Folcloric al Minorităților Etnice din Timișoara și a Festivalului Gastronomic. În organizarea Primăriei Municipiului Timișoara și a Casei de Cultură, cu participarea Consiliului Consultativ al Minorităților Naționale, ambele festivaluri vor fi la cea de-a doua ediție sâmbătă și duminică, adică în perioada 10-11 octombrie, în Parcul Rozelor.

De asemenea, pe lângă delicioasele preparatele care pot fi gustate, participanții sunt invitați să participe la ateliere meșteșugărești organizate de Consiliul Consultativ al Minorităților Naționale. Festivalul își propune să promoveze autenticitatea folclorului și a tradițiilor minorităților etnice din Timișoara, dar și să dea un imbold organizării de ansambluri folclorice.

Germani, maghiari, sârbi, cehi, evrei, dar și alte naționalități au adus renumele Timișoarei pentru multiculturalitatea sa și a înțelegerii din cadrul acesteia. Timișoara se poate mândri și cu faptul că este singurul oraș din România în care funcționează trei teatre de stat în trei limbi naționale: Teatrul Naţional Timişoara, Teatrul German de Stat, Teatrul Maghiar de Stat “Csiky Gergely”.

Tot în capitala Banatului este și cel mai mare Corp Consular din România, există învățământ preuniversitar în numeroase limbi străine: germană, maghiară, sârbă, engleză, franceză, italiană, dar sunt și centre culturale ale Franței și Germaniei, semn al deschiderii către Occident.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here