Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriSocialTimişorenii vor în Guinness Book cu un pod ecologic construit din peste...

Timişorenii vor în Guinness Book cu un pod ecologic construit din peste 75.000 de pet-uri

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Timişorenii nu încetează să uimească, cel mai nou proiect demarat la iniţiativa EcoStuff România are ca obiectiv construcţia unui pod ecologic, clădit în totalitate din sticle de plastic. În urma proiectelor realizate de mai mulţi studenţi din cadrul Facultăţii de Arhitectură, conceptul tânărului Florin Simidreanu a fost ales ca model al podului. Acesta va susţine o greutate de 40 de tone şi va fi mobil, astfel încât partea centrală să poată fi ridicată pentru a lăsa canalul navigabil. O altă idee presupune iluminarea sa. De asemenea, la finalizarea proiectului podul va fi gazda unor serii de concerte live.

Recordul pe care timişorenii trebuie să-l „doboare” pentru a intra în Guinness Book of Records a fost stabilit în urmă cu trei ani de către Jolanta Smidtiene, în Kaunas, Lithuania, construcţia podului respectiv necesitând 42.000 de pet-uri. Proiectul timişorean vizează folosirea a cel puţin 75.000 de sticle de plastic. Acţiunea se va derula în perioada 3 – 5 iunie, iar podul eco va fi amplasat în spatele Catedralei Mitropolitane. Participanţii sunt îndemnaţi să colecteze orice fel de sticle de plastic care, conform organizatorilor, vor fi depozitate într-un spaţiu pus la dispoziţie de către Primăria Timişoara. Tot în acelaşi loc va avea loc construcţia porţiunilor de dimnesiuni mai mari. Finalul lunii aprilie va aduce curioşilor informaţii adiţionale şi clare despre cum se va desfăşura întregul proiect.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare