“Schimbăm pietonala” se vrea primul pas al proiectului “Urban Intervention TM” care presupune transformarea temporară a unor spaţii publice din Timişoara într-o formă de artă mai mult sau mai puţin convenţională. Obiectivul expoziţiei este informarea şi responsabilizarea populaţiei cu privire la impactul negativ al plasticului asupra mediului înconjurător, urban sau natural.

Expoziția se va realiza pe parcursul unui weekend, în cadrul unui eveniment special de implicare socială, de Ziua Europei – 9 Mai 2015. Organizatorul concursului care se va încheia cu expoziția de tablouri mozaic realizate cu ajutorul capacelor de la PET-uri este Asociaţia EcoStuff România, iar tema concursului de proiecte este “timişoara.mediu.artă.participare”

Asociația Ecostuff România anunță că, pentru a intra în competiție, lucrările finale realizate trebuie să aibă formă pătrată, cu latura de 300cm +/- 10%, iar numărul culorilor este relativ limitat, aproximativ 12-15 culori

Fiecare participant poate concura cu maximum două propuneri, fiecare însoţită de o scurtă descriere, numele realizatorului şi datele de contact. Aceste propuneri înscrise în concurs vor fi aprobate de către organizator înainte ca aceasta să fie afişată pe pagina de Facebook EcoStuff.România şi înainte să poată fi votată. 5 dintre propuneri vor fi selectate de organizator şi partenerii proiectului, două dintre ele vor fi alese în funcţie de numărul de like-uri primite pe rețeaua de socializare.

Cele șapte lucrări câştigătoare vor fi realizate cu ajutorul voluntarilor şi vor fi instalate în 9 Mai, de Ziua Europei, pe strada pietonală Mărăşeşti unde vor putea fi văzute până pe data de 24 Mai, locația urmând să devină, cel mai probabil, principala atracție a timișorenilor, așa cum ne-am obișnuit anii trecuți fie cu ”umbreluțele”, fie cu ”Podul de PET-uri”, proiectul din urmă fiind tot ”opera” celor de la Ecostuff.

Mai multe detalii despre ineditul concurs care va duce la înfrumusețarea temporară a străzii Mărășești, puteți găsi AICI.

Informaţiile publicate de voceatimisului.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.