Tot mai mulţi şoferi inconştienţi se urcă beţi la volan şi umblă noaptea prin oraş

Date:

Poliţiştii Rutieri au desfăşurat în weekend o acţiune de depistare a şoferilor care consumă alcool şi circulă beţi la volan, iar surprizele nu au întârziat să apară. În noaptea de sâmbătă 8 august a.c. un apel la 112 anunţa un accident pe strada Johann Nepomuk Preyer, în dreptul numărului 21, unde un şofer şi prietena lui au pierdut controlul autoturismului şi au intrat cu maşina pe trotuar, rupând 9 stâlpişori de protecţie.

Poliţiştii ajunşi de urgenţă la faţa locului, nu au mai găsit pe nimeni în autoturismul înmatriculat în America, iar martorii de la faţa locului au spus că cele două persoane aflate în autoturism au fugit, iar şoferul era băut. Norocul a fost că la aceea oră târzie din noapte în jur de ora 1:30, trotuarul nu era circulat şi nimeni nu a fost rănit, doar autoturismul suferind avarii. Legislaţia din România, le permite şoferilor care produc un accident fără victime, să declare evenimentul la poliţie în maxim 24 de ore dar nu ştim dacă acesta s-a prezentat până astăzi la Biroul Rutier să declare incidentul.

În total poliţiştii au aplicat în weekend aproape 350 de sancţiuni contravenţionale şoferilor indisciplinaţi, 212 dintre acestea fiind pentru nerespectarea limitelor legale de viteză. Au fost reţinute în vederea suspendării 20 de permise de conducere şi retrase 7 certificate de înmatriculare.

Poliţiştii atrag atenţia că conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului se pedespseste aspru şi dau câteva sfaturi.

Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice! Consumul de băuturi alcoolice reduce viteza de reacţie şi precizia mişcărilor şi poate determina scăderea acuităţii vizuale şi auditive a şoferilor. Legea pedepseşte aspru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul după ce şoferul acestuia a consumat băuturi alcoolice, iar concentraţia de alcool în sânge depăşeşte limita legală!

 

Vocea Timișului, va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului. Vă invităm să ne sprijiniți prin donații folosind PayPal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Urmăriți-ne

16,028FaniÎmi place
539CititoriConectați-vă
166CititoriConectați-vă
1,670CititoriConectați-vă
191CititoriConectați-vă
48,500AbonațiAbonați-vă

articole recente

cele mai citite articole săptămâna aceasta

Articole asemănătoare