TPARK achizitioneaza o statie de incarcare pentru masini electrice, produsa chiar la Timisoara

TPARK, liderul național în administrarea parcărilor, care gestionează în prezent peste 80.000 de locuri de parcare, a semnat un contract de închiriere pentru o stație de încărcare a mașinilor electrice cu startup-ul timișorean Lek3.co.

”Fiind lideri de piață, știm că lumea se uită la noi, că suntem un model pentru alți actori cu care interacționăm. De aceea, ne dorim să susținem și noi dezvoltarea electromobilității pieței de autovehicule electrice în România. Recent am achiziționat un Volkswagen e-Up care să fie folosit de personalul companiei, iar pentru încărcarea acestuia am ales stația de încărcare Lek3.co. Principalele motive care au stat la baza acestei alegeri sunt costurile reduse, fiind vorba de achiziție sub formă de abonament, instalarea rapidă și asigurarea mentenanței pe toată durata contractului”, a declarat Daniela David, Sales Manager TPARK.

Anunțul vine în contextul în care Timișoara se află pe locul doi în România ca număr de stații de încărcare mașini electrice, după București. În plus, conform Registrului Auto Român, în prezent sunt înmatriculate în jur de 1.200 de mașini electrice, iar numărul acestora continuă să crească, șoferii fiind încurajați și de programul Rabla Plus prin care statul acordă subvenții de până la 10.000 de euro.

Stațiile de încărcare Lek3.co pot fi folosite atât pentru uz domestic, cat și la instituții publice sau locații comerciale. Administratorul parcării în care este instalată stația are inclusiv posibilitatea de a taxa șoferii care doresc să o folosească, astfel că abonamentul de închiriere a acesteia se acoperă singur. TPARK a optat însă pentru a oferi gratuit stația de încărcare și celorlalte companii cu care împarte clădirea de birouri de pe strada Gheorghe Doja din Timișoara.

”Fiecare colaborare vine cu noi oportunități. Fiind încă la început de drum, ne dorim pe termen scurt să informăm șoferii, instituțiile publice și companiile de profil despre beneficiile pe care le au mașinile electrice, iar pe termen lung să contribuim la dezvoltarea unei infrastructuri de puncte de încărcare în România, dar și în străinătate”, a explicat Delia Chiș, Sales Manager în cadrul Lek3.co.

TPARK susține dezvoltarea orașelor inteligente și își propune să participe activ la creșterea numărului stațiilor de încărcare instalate în România și în țările vecine. ”Cunoaștem nevoile șoferilor din România și știm că o mare problemă a conducătorilor mașinilor electrice este densitatea scăzută a stațiilor de încărcare electrice. Din acest motiv, am semnat cu Lek3.co un contract de distribuție a stațiilor electrice și dorim să participăm la dezvoltarea infrastructurii de încărcare electrică în cât mai multe orașe”, a adăugat Daniela David, Sales Manager TPARK.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

FOTO Primul vehicul hibrid care se fabrica in Romania a intrat in productie: Ford Puma

Ford a marcat astăzi începutul producției de serie a...

Mandrie nationala: doua milioane de motoare TCe produse la uzina Dacia

Motiv de bucurie în ”curtea”, sau mai bine zis...

Romanii, cei mai interesati est-europeni sa cumpere masini electrice

Nu mai puțin de 36% dintre românii care sunt...

Noul Audi Q3 primeste premiul ”Best Cars” 2019

Noul Audi Q3 s-a impus încă de la început:...
spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img