Trei egipteni au fost prinşi cu acte false la frontieră

0
1329
Poliţiştii de frontieră timişeni au depistat trei persoane din Egipt care au încercat să iasă ilegal din ţară prezentând la controlul de frontieră documente de identitate false.
La Punctul de Trecere a Frontierei Cenad, s-a prezentat pentru ieşirea din ţară o persoană de sex masculin, cetăţean român, şofer al unui autoturism marca „Opel Insignia”. Împreună cu acesta mai călătoreau trei bărbaţi, care s-au legitimat la controlul de frontieră cu documente de identitate eliberate de autorităţile franceze.
La controlul de frontieră, poliţiştii de frontieră au avut suspiciuni cu privire la cărţile de rezidenţă franceze prezentate de cei trei. Astfel, în urma verificărilor efectuate cu aparatura din dotare asupra documentelor de identitate prezentate s-a stabilit că acestea sunt false total.
În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că persoanele sunt din Egipt, cu vârste cuprinse între 24 şi 25 ani. Cei în cauză au declarat că documentele false au fost procurate prin intermediul unei persoane necunoscute, contra sumei de 6000 euro, pe care trebuiau să o platească în Franţa, la destinaţie şi au recurs la această metodă întrucât nu posedau viză pentru Spaţiul Schengen.
Cetăţeanul român a declarat că nu ştia că bărbaţii pe care i-a luat la ocazie au documente de identitate false, el urma să-i ducă până în Ungaria, el mergând la cumpărături acolo.
Poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei persoanelor în cauză şi cercetării celor trei egipteni sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă la trecerea ilegală a frontierei de stat, complicitate la fals material in inscrisuri oficiale si uz de fals. La finalizarea cercetărilor va fi prezentat procurorilor, în vederea dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Informaţiile publicate de voceatimisului.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.