Trei egipteni au fost prinşi cu acte false la frontieră

- Advertisement -
Trei egipteni au fost prinşi cu acte false la frontieră 1Poliţiştii de frontieră timişeni au depistat trei persoane din Egipt care au încercat să iasă ilegal din ţară prezentând la controlul de frontieră documente de identitate false.
La Punctul de Trecere a Frontierei Cenad, s-a prezentat pentru ieşirea din ţară o persoană de sex masculin, cetăţean român, şofer al unui autoturism marca „Opel Insignia”. Împreună cu acesta mai călătoreau trei bărbaţi, care s-au legitimat la controlul de frontieră cu documente de identitate eliberate de autorităţile franceze.
La controlul de frontieră, poliţiştii de frontieră au avut suspiciuni cu privire la cărţile de rezidenţă franceze prezentate de cei trei. Astfel, în urma verificărilor efectuate cu aparatura din dotare asupra documentelor de identitate prezentate s-a stabilit că acestea sunt false total.
În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că persoanele sunt din Egipt, cu vârste cuprinse între 24 şi 25 ani. Cei în cauză au declarat că documentele false au fost procurate prin intermediul unei persoane necunoscute, contra sumei de 6000 euro, pe care trebuiau să o platească în Franţa, la destinaţie şi au recurs la această metodă întrucât nu posedau viză pentru Spaţiul Schengen.
Cetăţeanul român a declarat că nu ştia că bărbaţii pe care i-a luat la ocazie au documente de identitate false, el urma să-i ducă până în Ungaria, el mergând la cumpărături acolo.
Poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei persoanelor în cauză şi cercetării celor trei egipteni sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă la trecerea ilegală a frontierei de stat, complicitate la fals material in inscrisuri oficiale si uz de fals. La finalizarea cercetărilor va fi prezentat procurorilor, în vederea dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Doi albanezi, opriti de politistii de frontiera la granita judetului Timis cu Serbia

Poliţiştii de frontieră care păzesc ”marginea” județului Timiș dinspre...

Captura record la Moravita. Cati migranti voiau sa intre ilegal in Romania

Captură record de migranți la Poliția de Frontieră din...

Migranţi prinși în zona Nădlac cu acte false cumpărate cu mii de euro

Invazia migranţilor continuă în România. Poliţiştii de frontieră au...

Focuri de armă la frontieră. Migranți opriți de polițiștii timișeni

28 de migranți au fost opriți la frontieră, joi...

Din aceeași categorie

Categorii Populare