Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriSocialFocuri de armă la frontieră. Migranți opriți de polițiștii timișeni

Focuri de armă la frontieră. Migranți opriți de polițiștii timișeni

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

28 de migranți au fost opriți la frontieră, joi noapte. Polițiștii timișeni au fost nevoiți să folosească armamentul din dotare.

Polițiștii de frontieră timișeni au reușit să oprească, în noaptea de joi spre vineri, 28 de migranți care au încercat să intre ilegal în țară, prin Serbia. Aceștia au fost detectați cu ajutorul sistemului de supraveghere cu termoviziune.

„În data de 26.08.2016, în jurul orei 00.45, operatorul Sistemului Optronic de Supraveghere Attica (cu termoviziune) din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Lunga a observat un grup de persoane care a trecut ilegal frontiera de stat din Serbia în România.
Imediat s-a declanşat o acţiune tactică specifică poliţienească împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Timiş, fiind depistate, în apropierea graniţei cu Serbia, între localităţile de frontiera Comloşu Mic şi Comloşu Mare, judeţul Timiş, mai multe persoane de origine afro-asiatică ce nu îşi justificau prezenţa în zonă. Acestea din urmă au fost preluate şi transportate la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Lunga, în vederea cercetărilor”, au transmis polițiștii de frontieră timișeni.

Câteva ore mai târziu, în aceeași zonă, oamenii legii au observat o persoană care se îndrepta pe același traseu, spre frontiera cu Serbia. Polițiștii l-au somat, dar deoarece acesta nu s-a oprit, au fost nevoiți să facă uz de armamentul din dotare.

„Continuând verificările în zonă, poliţiştii de frontieră au observat, câteva ore mai târziu, o persoană care se îndrepta spre frontiera cu Serbia, pe acelaşi traseu urmat de grupul de migranţi. Politiştii de frontieră au procedat la somarea celui in cauză, însa bărbatul nu s-a oprit, încercand să fugă spre teritoriul statului vecin. În conformitate cu prevederile legale în vigoare, politiştii de frontieră au executat un foc de avertisment în plan vertical, moment în care persoana în cauză s-a supus somaţiilor, fiind reţinută şi condusă la sediul sectorului pentru cercetari”, au explicat oamenii legii.

Din verificarea grupului de migranți, s-a stabilit că grupul era format din 28 de persoane, 26 de adulți cu vârste cuprinse între 18 și 40 de ani 2 copii, cu vârste cuprinse între 10 luni şi 3 ani. Majoritatea sunt cetățeni sirieni, unul singur fiind irakian. Bărbatul reținut de către polițiști după ce au tras un foc de armă este un cetățean sârb, suspectat că era călăuza grupului.

Foto: arhiva

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Pe calendar! ANAF și IPJ Timiș se roagă de Primăria Giroc să pună la dispoziție documentele tehnice care au stat la baza imobilelor construite...

Partea senzațională a investigației noastre jurnalistice de azi nu e neapărat că administrația locală...

Țigări, în valoare de 1,5 milioane euro, confiscate de polițiștii de frontieră bănățeni

În data de 26.11.2022, ora 00.05, polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Sprijin medical pentru refugiații din Ucraina! OncoHelp asigură tratamente gratuite bolnavilor oncologici ajunși în România

Asociația OncoHelp-Centrul de Oncologie OncoHelp se află în prima linie a celor care vin...

Cod galben de vânt, în Timiş! Sunt aşteptate şi ploi însemnate cantitativ

Meteorologii au emis miercuri un cod galben de vânt puternic pentru județul Timiş și...

Doi scandalagii din Lugoj, cunoscuți de Poliție, recidivează! I-au furat banii și i-au spart telefonul unui bărbat

La nici o lună după ce au provocat un scandal la un botez din...