Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriNational si InternationalUn român MORT în accidentul aviatic de ieri, din Ucraina. Ce a...

Un român MORT în accidentul aviatic de ieri, din Ucraina. Ce a transmis ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean, a transmis astăzi, în nume personal şi al Ministerului Afacerilor Externe al României, condoleanţe sincere, alături de cea mai profundă compasiune şi solidaritate, familiei cetăţeanului român cu dublă cetăţenie decedat, precum şi familiilor tuturor victimelor catastrofei aviatice ce a avut loc la 17 iulie 2014, soldată cu decesul tuturor celor aflaţi la bordul aeronavei comerciale aparţinând companiei Malaysia Airlines.

Totodată, Corlăţean a transmis, astăzi, 18 iulie 2014, mesaje de condoleanţe omologilor săi din statele care au pierdut cetăţeni în catastrofa aviatică din estul Ucrainei. De asemenea, ministrul l-a sunat pe omologul său olandez Frans Timmermans, adresând condoleanţe pentru pierderea vieţilor unui număr atât de mare de cetăţeni olandezi. La rândul său, ministrul Timmermans a exprimat compasiune pentru pierderea unui co-naţional român care deţinea şi cetăţenia altui stat. Cei doi miniştri au fost de acord asupra faptului că se impune demararea unei anchete internaţionale independente care să stabilească fără echivoc cauzele care au condus la această tragedie.

Ministrul afacerilor externe consideră că trebuie permis de îndată şi fără restricţii accesul la locul accidentului pentru desfăşurarea unei anchete cuprinzătoare şi independente care să stabilească cu certitudine cauzele prăbuşirii aeronavei. Chiar şi fără a cunoaşte, la acest moment, cauzele producerii catastrofei aeriene, este evident că perpetuarea acţiunilor militare asupra estului Ucrainei se află la baza perpetuării instabilităţii în întreaga regiune.

Titus Corlăţean apreciază că tragedia aviatică petrecută în estul Ucrainei, în apropierea graniţei cu Federaţia Rusă, demonstrează încă o dată necesitatea încetării de urgenţă a conflictului care ameninţă integritatea teritorială a statului ucrainean şi destabilizează întreaga regiune. În acest context, şeful diplomaţiei române atrage atenţia asupra necesităţii asigurării prioritare a securităţii oamenilor şi prevenirea pierderilor de vieţi omeneşti nevinovate.

Foto:bbc.co.uk

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Cursa aeriana Timisoara – Bucuresti, cea mai frecventata ruta din Romania, in 2019

Bilantul traficului aerian de pasageri în transport intern, pe ruta Timișoara – București, în...

Barbat mort de gripa, la Timisoara. De ce boala mai suferea

Gripa face o primă victimă în județul Timiș. Un bărbat de 58 de ani...

FOTO Incendiu in Gara de Nord Timisoara. Un om a ars de viu, altu ranit grav

Alertă în Gara de Nord din Timişoara. Printr-un apel la 112 pompierii au fost...