Începând cu anul universitar 2013-2014, o serie de instituţii de învăţemânt superior nu vor mai putea organiza admitere datorită faptului că nu au solicitat o nouă evaluare la termne, şi au unele nereguli. Printre acestea se numără şi o universitate din Timişoara, conform spuselor ministrului pentru Învăţământ Superior – Mihnea Costoiu, o altă instituţie intrând sub un proces de monitorizare datorită unor nereguli majore constatate de minister.

Instituţiile vizate sunt Universitatea „Mihai Viteazu” din Craiova, Institutul Teologic Romano-Catolic din Iaşi, Societatea Ateneul Român – Universitatea Ecologică „Traian” din Deva, Fundaţia Univeristară „Milenium” din Timişoara, Fundaţia pentru Promovarea Învăţământului European (FINE) – Universitatea Wales – România din Bucureşti şi Asociaţia pentru Învăţământ Superior în Comerţ şi Turism – Universitatea de Ştiinţe, Arte şi Meserii din Bucureşti.

Fundaţia Univeristară „Milenium” din Timişoara are în structura sa un program de studii universitare de licenţă autorizat în 2004. Acest program a depăşit termenul de evaluare în vederea acreditării. Din anul 2004 instituţia nu a mai făcut nicio solicitare de evaluare, scrie Mediafax.

Aceeali sursă anunţă faptul că ministrul Mihnea Costoiu a nominalizat alte patru universităţi, de această dată acreditate, care au intrat în proces de monitorizare după ce au fost înregistrate mai multe nereguli. Este vorba despre Univeristatea „Mihail Kogălniceanu” din Iaşi, Universitatea „Mihai Eminescu” din Timişoara, Universitatea Financiar-Bancară din Bucureşti şi Institutul Teologic Romano Catolic din Bucureşti.

Potrivit ministrului, în total din acest an vor intra în lichidare 183 de specializări din 37 de instituţii de învăţământ superior din ţară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.