Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriEducațieO universitate din Timişoara nu mai poate organiza admitere pentru că nu...

O universitate din Timişoara nu mai poate organiza admitere pentru că nu a solicitat evaluare, iar alta este în proces de monitorizare. Vezi care sunt acestea

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Începând cu anul universitar 2013-2014, o serie de instituţii de învăţemânt superior nu vor mai putea organiza admitere datorită faptului că nu au solicitat o nouă evaluare la termne, şi au unele nereguli. Printre acestea se numără şi o universitate din Timişoara, conform spuselor ministrului pentru Învăţământ Superior – Mihnea Costoiu, o altă instituţie intrând sub un proces de monitorizare datorită unor nereguli majore constatate de minister.

Instituţiile vizate sunt Universitatea „Mihai Viteazu” din Craiova, Institutul Teologic Romano-Catolic din Iaşi, Societatea Ateneul Român – Universitatea Ecologică „Traian” din Deva, Fundaţia Univeristară „Milenium” din Timişoara, Fundaţia pentru Promovarea Învăţământului European (FINE) – Universitatea Wales – România din Bucureşti şi Asociaţia pentru Învăţământ Superior în Comerţ şi Turism – Universitatea de Ştiinţe, Arte şi Meserii din Bucureşti.

Fundaţia Univeristară „Milenium” din Timişoara are în structura sa un program de studii universitare de licenţă autorizat în 2004. Acest program a depăşit termenul de evaluare în vederea acreditării. Din anul 2004 instituţia nu a mai făcut nicio solicitare de evaluare, scrie Mediafax.

Aceeali sursă anunţă faptul că ministrul Mihnea Costoiu a nominalizat alte patru universităţi, de această dată acreditate, care au intrat în proces de monitorizare după ce au fost înregistrate mai multe nereguli. Este vorba despre Univeristatea „Mihail Kogălniceanu” din Iaşi, Universitatea „Mihai Eminescu” din Timişoara, Universitatea Financiar-Bancară din Bucureşti şi Institutul Teologic Romano Catolic din Bucureşti.

Potrivit ministrului, în total din acest an vor intra în lichidare 183 de specializări din 37 de instituţii de învăţământ superior din ţară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Ministrul Sănătății a decis schimbarea managerului de la Spitalul Județean Timișoara

În urmă cu câteva minute, ministrul sănătății Alexandru Rafila a semnat schimbarea din funcția...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Universitatea de Vest din Timisoara deschide noua perioada de admitere

După ce prima sesiune de admitere, cea din vară, a constituit o nouă confirmare...

Jandarmii timisoreni cauta viitori colegi. Vezi conditiile de admitere

Gruparea de Jandarmi Mobilă ”Glad Voievod” Timişoara desfăşoară, în această perioadă, activităţi de recrutare...

Ceai de poveste, la Biblioteca Universitatii Politehnica din Timisoara

Studenții din anul II de la Facultatea de Arhitectură și Urbanism a Universității Politehnica...