Mircea Baniciu dă cu Nicu Covaci de pământ: „Era un NIMENI când a venit la noi”

- Advertisement -

Scandal fără sfârşit. Conflictul izbucnit între membrii marcanţi ai trupei Phoenix continuă. Aflaţi în plin proces cu Nicu Covaci, Mircea Baniciu şi Ioji Kappl reacţionează dur la ameninţările cu bătaia ale liderului Phoenix….

Una peste alta, întreaga poveste a ajuns din nou într-un stadiu incendiar. Nicu Covaci a acordat recent un interviu ziarului „Cancan” în care îi ameninţă pe foştii săi colegi cu… bătaia: „Să-i ia mama dracu’! Dacă îi prind , îi bat rău. Şi nu glumesc”, le-a transmis el lui Baniciu şi lui Kappl, cu care, de altfel, se judecă pentru că i-au cântat piesele fără să declare drepturile de autor.

Baniciu, despre Covaci: “Era un nimeni când a venit la noi”

Ameninţările lui Covaci nu l-au lăsat indiferent pe Mircea Baniciu, care a declarat pentru “ring”: “Nicu uită că, după plecarea lui Bordeianu, l-au părăsit toţi ceilalţi colegi din Phoenix. Era un nimeni când a venit la noi. A uitat că nu a făcut singur piesele Phoenix. A uitat de toţi cei care l-au ajutat. A uitat de toate momentele extraordinare pe care, singur, nu le-ar fi avut niciodată. A uitat că l-am iertat de fiecare dată pentru toate mitocăniile şi mârlăniile pe care le-a făcut. A uitat cum ne-a minţit în ce priveşte partea financiară a turneelor din România sau din SUA/Canada şi că a semnat în numele tuturor nenumărate contracte pentru concerte, înregistrări şi discuri produse în România”.

“Faptul că Phoenix nu a fost uitat mi se datorează”

Mircea Baniciu continuă mărturisirile, povestind partea lui de adevăr: “Când s-a întors Nicu din Germania, a uitat că a locuit la mine acasă câteva luni şi nu a catadicsit să spună nici măcar un «mulţumesc». A uitat că, după ’90, mi-a mulţumit, după primul concert Phoenix, că în perioada comunistă am cântat neîncetat piesele Phoenix, astfel încât toţi puştii ştiau piesele şi ne-au primit cu braţele deschise. Faptul că trupa Phoenix nu a fost uitată în perioada comunistă mi se datorează“, concluzionează Baniciu.

Ioji Kappl: “Nicu e şters din viaţa mea”

Nici Ioji Kappl, chitaristul din formula de aur a trupei Phoenix, nu priveşte cu ochi buni recentele declaraţii ale lui Nicu Covaci, mărturisind că nu mai există cale de împăcare: “Prin astfel de cuvinte îşi face rău în primul rând lui. Îmi pare rău că s-a ajuns la un astfel de nivel. Ameninţări de acest fel nu ştiu dacă se fac între artişti, colegi cu istorie, e păcat. Nu ştiu de ce face asta, noi nu i-am făcut decât bine. Eu, unul, l-am ajutat toată viaţa. Dacă nu eram eu, nu se ajungea la un astfel de nivel moral, i-am fost prieten devotat. Cele mai multe piese le-am creat împreună, participarea noastră este de neînlocuit. Omul acesta s-a şters din viaţa mea. Mă ameninţă. Dar câinele care latră nu muşcă…”, spune Ioji Kappl. Sursa: Ziarul Ring

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare