Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Gossip Girl de Timisoara: barfa de la blog pe facebook, valva printre adolescenti din oras

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
80,000FaniÎmi place
587CititoriConectați-vă
1,105CititoriConectați-vă
194CititoriConectați-vă
50,056AbonațiAbonați-vă

O pagina creata in urma cu cateva zile pe o platforma de blogging a cutremurat reteaua de socializare, starneste valva in randul adolescentilor din Timisoara. Cea care a creat pagina “ameninta” cu dezvaluiri din viata tinerilor de bani gata din oras. “Barfitoarea Timisoarei” ii dezbraca de secrete, dorind să fie o copie fidelă a celebrului serial american „Gossip Girl”. Mai toată suflarea Facebook vorbeşte despre „bârfitoare”, apariţia acestui personaj misterios pe reţeaua de socializare, a înnebunit adolescenţii timişoreni.

Gossip Girl de Timisoara: barfa de la blog pe facebook, valva printre adolescenti din oras 1

El sau ea procedează foarte simplu. Are o adresă de mail, unde îi sunt trimise toate aşa-numitele bârfe, adică poveştile posibile şi imposibile,adevărate sau inventate despre adolescenţi din Timişoara, lucruri auzite sau neauzite, lucruri care sunt trimise cu intenţia clară de a afecta reputaţia persoanei în cauza sau pentru ai afecta relaţiile din jur. Din fericire însa, bârfitoarea s-a mai deşteptat un pic şi a schimbat criteriile prin care o „bârfa” va ajunge pe blog, ea susţinând că va posta numai dacă va primi mail-uri cu argumente solide şi dovezi foto sau chiar video, dar din „bun simţ” nu va dezvălui identitatea „victimelor” în cazul în care subiectul este unul grav sau puternic denigrant.Din câte am citit şi am văzut, aceasta anonimă celebră spune că vrea sa promoveze un lucru pozitiv, adică sa ne deschidă ochii asupra persoanelor din jurul nostru. Şi chiar şi aşa, nu toată lumea a luat acest lucru de bun si astfel, un intreg oraş este pe urmele ei.
S-au încercat numeroase metode care au avut ca scop identificarea sa, de la aflarea locaţiei IP-ului pâna la întrebari care să de-a indicii, adică mai pe scurt, toti au făcut pe detectivii zilele acestea. Cu toate acestea, din acest punct de vedere, bârfitoarea merită apreciere pentru că şi-a luat măsurile de siguranta adecvate. Ea susţine că nu este din oraş, dar din perspectiva investigatoriilor cu experienta această afirmaţie este total falsă. Vorbind de faptul că mi se pare imposibil să fi atât de interesat şi dedicat întâmplărilor dintr-un oraş, netrăind în el.Această bârfitoare însa, se bucură de un succes nebun, în 48 de ore reusind sa strânga peste 1300 de like-uri pe pagina de Facebook, stârnind astfel, valuri de păreri pro şi contra, ori pe peretele său, ori pe peretele celor ce au comentat. Totul a început ca o glumă, dar a luat o amploare neaşteptată, vestea ei răspândindu-se ca o ciumă în rândul utilizatorilor de pe Facebook care sunt cu toţii revoltaţi. Bineînţeles, ca în orice dezbatere, există pro şi contra. Parerile tinerilor despre cea care se ascunde in spatele unei pagini pe reteaua de socializare sunt impartite. Unii dintre ei o incurajeaza, ii dezvaluie prin intermediul mesajelor barfe picante despre apropiatii lor, insa alti adolescenti au inceput sa o ameninte si chiar sa o insulte. “Daca ai fi din Bucuresti si n-as fi deja intr-o relatie, as face orice ca sa te scot in oras macar o data”, spune Cosmin din Bucuresti. Cuvinte bune are si Mada Madd pentru barfitoarea Timisoarei : “Din partea mea, numai laude. Chiar ma amuza faptul ca toti sunt nervosi pe tine”. Dupa dictonul latin „divide et impera” in derularea rivalitatiilor dintre tabere, unde toţi au dat cu presupusul, s-au acuzat unii pe alţii, ameninţări, bătăi şi toate cele.

Ba mai mult, a devenit un trend. Bârfitoarea originală a eliminat blogul de la adresa gossipgirl-timisoara.blogspot.com şi pagina de facebook nu a fost disponibila în cursul dimineţii de 9 ianuarie, dar chiar si aşa, oraşul nu a dus lipsă de barfe, deoarece a fost creată o alta pagină care se intitula „Bârfitoarea-Timişoarei”,singura diferenţă constând în cratima dintre cuvinte, ţinând astfel loc paginii originale.

Singura diferenţă consta în faptul că această „bârfitoarea” afirma că postează aşa-zisele bârfe exclusiv pe pagina de Facebook. S-a bucurat şi ea de un succes comparabil stângând în jur de 400 de like-uri în câteva ore. Pagina avea să fie vedeta câteva ore, fiind eclipsata ulterior, după reapariţia în schemă a vechii „bârfitoare”.
Şi totuşi cine este?
UPDATE:  Si-a reluat locul personajul misterios cu numele de „Barfitoarea Timişoarei” in lumea social media din zonă, care, din câte se pare nu mai continua ceea ce a început pe blog, ci doar in reteaua de socializare. A revenit pe
Facebook  astazi dupa ora pranzului  precizand intr-o postare urmatoarele:
„Guys,Barfitoarea nu si-a sters contul, a fost blocat. Se pare ca cineva chiar nu ma mai vrea in preajma,ce pacat.”


xoxo, Gossip Girl/“Lonely boy”, blitzul de serviciu cu tag pe barfe

 

Urmărește-ne pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Susțne-ne activitatea! Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare