Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Rezultatele proaste de la bacalaureat sunt cauzate de deficienţele copiilor – asta crede primarul Nicolae Robu!

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
FLIGHT FESTIVAL 2023

Guvernul are un nou concept educational pe care l-a făcut o prioritate. Un concept integral de educare ce se va materializa în crearea de şcoli profesionale.

Acest proiect vine în ajutorul companiilor care se plâng de lipsa specialiştilor textili, vopsitori, sudori, mecanici etc. Dar se vrea să vină şi în ajutorul tinerilor care nu se descurcă, educativ vorbind, în licee teoretice şi universităţi “datorită deficienţelor tinerilor respectivi” conform spuselor primarului Nicolae Robu. Rezultatele proaste se pun pe seama tinerilor care sunt deficienţi, si nu pe baza unui sistem educaţional care nu reuşeşte să le dea o educaţie adevărată. Problema e la copii, nu la educatori. Profesiile respective sunt astfel un loc pentru cei care nu reuşesc să se ridice la rangul celorlalţi, si nu un loc pentru tineri de acelaşi rang cu ceilalţi dar care îşi doresc o meserie profitabilă în aceste domenii văzute oarecum „mai prejos” decât cele teoretice.

Aceste şcoli profesionale vor beneficia de ajutorul companilor ce au nevoie de specialişti în aceste domenii şi care vor finanţa specializarea tinerilor in respectivele domenii. Agenţii economici împreună cu educatorii vor crea specialişti acolo unde nu se găsesc. O facilitate benefică, conform primarului, celor care provin din medii mai sărace. Astfel, aceste şcoli profesionale vor fi pentru cei care nu reuşesc să se ridice la un nivel de educaţie mai înalt, în loc să fie pentru cei care au o predispoziţie – o pasiune, pentru respectivele domenii.

Copii sunt diferiţi între ei. Din naştere şi pe parcursul educaţiei diferenţierile se accentuează cu dotările native pe care le au. Unii sunt înzestraţi să fie foarte buni practicieni, foarte buni meseriaşi. Alţii în schimb au aptitudini spre profesii mai teoretice. O societate are nevoie de tot spectrul de profesionişti. Nu este nici unul mai presus decât celălalt” a afirmat primarul oraşului Timişoara, Nicolae Robu. În acelaşi timp acesta declară că “Rezultatele dezastruoase de la bacalaureat se explică şi prin faptul că au fost duşi prin învăţământul liceeal copii ce nu aveau ce căuta pe acolo!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare