Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriEducațieUniversitatea de Vest din Timișoara, într-un nou top de prestigiu. Vezi în...

Universitatea de Vest din Timișoara, într-un nou top de prestigiu. Vezi în ce domenii excelează

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Domeniile Fizică și Matematică au obținut poziții de top la nivel național și internațional, iar în cadrul clasificării menționate, la nivel României, Universitatea de Vest din Timișoara se află pe locul 2 la fizică, iar în cazul matematicii, pe locul 5. La nivel internațional, pozițiile ocupate sunt 510, respectiv 630.

În topul URAP, din care fac parte 18 universități din România, sunt prezente toate cele 5 universități din consorțiul Universitaria, Universitatea București – poziția 2, Universitatea Babeș Bolyai – poziția 3, Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași – poziția 4, Universitatea de Vest din Timișoara – poziția 5 și Academia de Studii Economice din București – poziția 15.

”Recunoașterea la nivel internațional ne poziționează într-un cerc restrâns al universităților care produc valoare în comunitate. Cercetarea ne aduce vizibilitate și ne pune în directă colaborarea cu cele mai bune institute de profil din lume, iar studenții sunt beneficiari direcți ai creșterii competitivității internaționale. De asemenea, financiar, cercetarea aduce comunității sume considerabile prin care ne dezvoltăm în continuare“, spune Rectorul Universității de Vest din Timișoara, prof. univ. dr. Marilen Pirtea.

Clasamentul a luat în considerare numărul de lucrări publicate și indexate în Web of Science, criteriu după care se măsoară cantitatea și dinamica activității de cercetare dintr-o universitate. S-a ținut cont, de asemenea, de numărul citărilor indexate și impactul publicațiilor asupra altor cercetători. Colaborarea internațională a specialiștilor UVT a avut un aport important în metodologia clasificării, întrucât denotă acceptarea globală de care se bucură Universitatea.

Aceasta este cea mai recentă clasare la nivel internațional a UVT, în ultimii ani instituția fiind prezentă în numeroase clasamente. Putem menționa, pentru 2014, top 200 cu domeniul limbi moderne, clasarea în top 800 la nivel mondial, poziționarea printre cele mai bune 50 instituții de învățământ superior din țările în curs de dezvoltare din Europa și Asia Centrală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Articole asemănătoare