Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriSănătatePărinţii copiilor cu diabet pot primi pensie de însoţitor, dar DGASPC Timiş...

Părinţii copiilor cu diabet pot primi pensie de însoţitor, dar DGASPC Timiş păstrează tăcerea. Vezi explicaţia instituţiei

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Noi reglementări pentru părinții care au copii bolnavi de diabet zaharat tip I. Din luna decembrie a anului 2016, aceștia pot primi o pensie de însoțitor pentru că au grijă de copiii lor. Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Timiș însă nu a publicat informațiile pe site, astfel ca părinții copiilor afectați să aibă acces la aceste date și să afle despre noile facilități.

Contactată de Vocea Timișului, purtătoarea de cuvânt a direcției, Smaranda Marcu, a declarat că „modalitatea de formulare s-a modificat. S-au modificat formularele”. După ce reporterul Vocea Timişului a atenţionat că în Monitorul Oficial au apărut normele de aplicare a legii şi pe site-ul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului nu există datele privind schimbarea legislaţiei, Smaranda Marcu a declarat că „s-au modificat şi criteriile şi formularele ce trebuie depuse de părinţi şi noi i-am informat pe toţi. Imediat ce au apărut normele în decembrie. Au fost sunaţi părinţii, mai ales cei din mediul rural că sunt mulţi fără acces la internet. Copiii care trebuie să vină la reevaluare în ianuarie au fost sunaţi toţi şi sunt puse formularele pe site. În mod sigur urma să vă contacteze pe toţi trebuie să vă contacteze în funcţie de programări”.

Purtătoarea de cuvânt a DGSPC susţine că după apariţia Ordinului au fost trimise adrese către primării, către Direcţia de Sănătate Publică şi către Inspectoratul Şcolar Judeţean, dar „mă gândesc și la varianta unui comunicat de presă. Sincer vă spun, știu ce înseamnă, dar cel mai bine este să vorbim cu părinții copiilor”. Ordinul Ministerului Municii, Familiei și Protecției Sociale a fost publicat în Monitorul Oficial numărul 1019 din 19 decembrie 2016.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare