VIDEO Apelurile Poliţiei din judeţul Timiş dau rezultate. Metoda „accidentul”, primul pas spre demascare după ce un reporter a creat un flagrant

- Advertisement -

Un deţinut din Penitenciarul Galaţi a fost surprins în flagrant de un reporter al canalului de ştiri România TV în timp ce încerca să înşele o femeie prin metoda „accidentul”. Deţinutul a sunat o femeie din Timişoara susţinând că fiul acesteia, aflat la muncă în Italia, a accidentat mortal două persoane pe trecerea de pietoni şi are nevoie de suma de 6.000 de lei pentru a scăpa de închisoare. Campania dusă de poliţiştii din cadrul IPJ Timiş a dat roade, iar femeia a făcut reclamaţie.

Femeia de 60 de ani, din judeţul Timiş, a fost anunţată prin intermediul telefonului fix că fiul ei, plecat la muncă în Italia, se află la momentul respectiv în arest după ce ar fi omorât două persoane pe trecerea de pietoni. În schimbul eliberării băiatului, femeia trebuia să trimită 6.000 de lei celui care a contactat-o.

Victima, fiind la curent cu această metodă de înşelăciune, întrucât poliţiştii timişoreni au întreprins o serie de înştiinţări destinate populaţiei despre acest tip de fraudă, a cerut ajutor din partea unui reporter România TV, care s-a dat drept sora celui implicat în accident, încercând să negocieze cu deţinutul.

După o discuţie care a durat câteva minute (vezi video), jurnalista a dat cărţile pe faţă şi a început să-l ia la întrebări pe deţinutul escroc, care a şi închis telefonul.

Femeia de 60 de ani a depus o plângere la poliţie, iar o anchetă în acest sens a fost demarată.

Se pare că escrocii sunt detinuţi din Penitenciarul de maximă siguranţă din Galaţi. Aceştia au complici care ridică banii, iar apoi reuşesc să îi strecoare în interiorul penitenciarului. Escrocii deţinuţi se folosesc de cartele telefonice şi de datele postate pe Facebook. După ce reuşesc să-şi convingă victimele să le trimită bani, aceştia aruncă sau chiar distrug cartelele telefonice, pentru ca nimeni să nu le mai dea de urmă, anunţă România Tv.

[jwplayer mediaid=”27528″]

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img