Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriSocialVIDEO Fapte bune si un concurs de timp EXATLON, pentru copiii sarmani...

VIDEO Fapte bune si un concurs de timp EXATLON, pentru copiii sarmani din Partos

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Circa 40 de copii a căror familii nu au o situație financiară strălucită, au beneficiat de un ”ajutor” din partea unor oameni cu suflet mare. Aceștia l-au organizat un concurs cu probe sportive de timp Exatlon, în comuna timișeană Partoș, după ce le-au cumpărat echipamente sportive și nu numai.

Localitatea Partoș din județul Timiș a fost gazda unui eveniment inedit. Instructorul de fitness Alexandru Miu, alături de ”elevii” săi – 22 de viitori absolvenți ai cursului de fitness Scandinavia -, cu sprijinul preotului mănăstirii din Partoș, Almășan Cristian Varlaam și al doameni Luminița Mengher, au pus mână de la mână și au achiziționat o serie de echipamente sportive, dulciuri și altele necesare traiului celor circa 40 de copii de care preotul din localitatea amintită se îngrijește. Părintele oferă, în măsura posibilităților financiare de care dispuneși cu ajutorul donațiilor, toate cele necesare dezvoltării a circa 40 de copii din Partoș și împrejurimi, puști a căror familii nu-și permit să îi răsfețe prea mult.

”Am contribuit fiecare cu o sumă modică, din care au fost cumpărate echipamente sportive cu ajutorul cărora am organizat jocuri tip exatlon sau, mai exact, câteva parcursuri aplicativ-utilitare. Exercițiile au fost gândite în funcție de capacitățile motrice și nivelul de dezvoltare al copiilor”, ne-a explicat antrenorul de fitness, Alexandru Miu, care a mai precizat că toți copii care au participat la concurs fac parte din comunitatea de care se îngrijește preotul din localitatea Partos, dar și din împrejurimile localității. ”Prin acțiunea noastră ne-am dorit să promovam mișcarea, fair-play-ul și să atragem copiii către aria sportivă. La finalul concursului fiecare copil a fost premiat pentru participare! Nu au existat pierzători sau câștigători, dorința noastră fiind strict aceea de a îndemna cât mai multă lume să apeleze la simțul solidarității și, din ceea ce avem, să dăruim cât de puțin și altora”, a mai punctat antrenorul de fitness.

Și cum o faptă bună nu vine întotdeauna ”singură”, copiii care au beneficiat de ”tratamentul” celor cu suflet mare vor beneficia rând pe rând și de tratamente stomatologice. Chiar săptămâna viitoare, un ”lot” de șapte pitici vor fi aduși la Timișoara, acolo unde aceeași oameni cu suflet mare au obținut un parteneriat cu Facultatea de Stomatologie, copilașii urmând a fi analizați și tratați din punct de vedere stomatologic, fără ca familiile lor să fie nevoite să achite vreun leu. Întreaga acțiune se vrea a fi terminată până la Sărbătorile Pascale, antrenorul de fitness Alex Miu având în plan și o acțiune de ”frezare” a copiilor. ”Ne dorim, în măsura în care găsim frizeri binevoitori în Timișoara, să îi ducem la Partoș pentru a-i tunde pe copii. Această parte a proiectului este deocamdată la stadiul de negocieri, însă sperăm să reușim să facem și acest lucru pentru copilașii aceia, care nu au norocul majorității celor din oraș, copiii din Partoș beneficiind de un sprijin greu de imaginat din partea preotului din localitate, care face mai mult decât e posibil omenesc pentru comunitatea din care face parte”, ne-a mai precizat Miu.

[responsive_youtube http://www.youtube.com/watch?v=qR3jjOVi8Z0&feature=youtu.be]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Pe calendar! ANAF și IPJ Timiș se roagă de Primăria Giroc să pună la dispoziție documentele tehnice care au stat la baza imobilelor construite...

Partea senzațională a investigației noastre jurnalistice de azi nu e neapărat că administrația locală...

Țigări, în valoare de 1,5 milioane euro, confiscate de polițiștii de frontieră bănățeni

În data de 26.11.2022, ora 00.05, polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Timisoreanul Catalin Cazacu revine pe micile ecrane, cu ”Vulturii de noapte”

Emisiunea ”Vulturii de noapte” prezentată de timișoreanul Cătălin Cazacu și de Victor Slav, alături...

Suspect de tâlhărie prin violenţă, reţinut de poliţiştii din Deta

Joi, 13 martie 2014, poliţiştii Secţiei 8 Rurale Deta au reţinut un bărbat de...