Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

VIDEO Fapte bune si un concurs de timp EXATLON, pentru copiii sarmani din Partos

Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Circa 40 de copii a căror familii nu au o situație financiară strălucită, au beneficiat de un ”ajutor” din partea unor oameni cu suflet mare. Aceștia l-au organizat un concurs cu probe sportive de timp Exatlon, în comuna timișeană Partoș, după ce le-au cumpărat echipamente sportive și nu numai.

Localitatea Partoș din județul Timiș a fost gazda unui eveniment inedit. Instructorul de fitness Alexandru Miu, alături de ”elevii” săi – 22 de viitori absolvenți ai cursului de fitness Scandinavia -, cu sprijinul preotului mănăstirii din Partoș, Almășan Cristian Varlaam și al doameni Luminița Mengher, au pus mână de la mână și au achiziționat o serie de echipamente sportive, dulciuri și altele necesare traiului celor circa 40 de copii de care preotul din localitatea amintită se îngrijește. Părintele oferă, în măsura posibilităților financiare de care dispuneși cu ajutorul donațiilor, toate cele necesare dezvoltării a circa 40 de copii din Partoș și împrejurimi, puști a căror familii nu-și permit să îi răsfețe prea mult.

”Am contribuit fiecare cu o sumă modică, din care au fost cumpărate echipamente sportive cu ajutorul cărora am organizat jocuri tip exatlon sau, mai exact, câteva parcursuri aplicativ-utilitare. Exercițiile au fost gândite în funcție de capacitățile motrice și nivelul de dezvoltare al copiilor”, ne-a explicat antrenorul de fitness, Alexandru Miu, care a mai precizat că toți copii care au participat la concurs fac parte din comunitatea de care se îngrijește preotul din localitatea Partos, dar și din împrejurimile localității. ”Prin acțiunea noastră ne-am dorit să promovam mișcarea, fair-play-ul și să atragem copiii către aria sportivă. La finalul concursului fiecare copil a fost premiat pentru participare! Nu au existat pierzători sau câștigători, dorința noastră fiind strict aceea de a îndemna cât mai multă lume să apeleze la simțul solidarității și, din ceea ce avem, să dăruim cât de puțin și altora”, a mai punctat antrenorul de fitness.

Și cum o faptă bună nu vine întotdeauna ”singură”, copiii care au beneficiat de ”tratamentul” celor cu suflet mare vor beneficia rând pe rând și de tratamente stomatologice. Chiar săptămâna viitoare, un ”lot” de șapte pitici vor fi aduși la Timișoara, acolo unde aceeași oameni cu suflet mare au obținut un parteneriat cu Facultatea de Stomatologie, copilașii urmând a fi analizați și tratați din punct de vedere stomatologic, fără ca familiile lor să fie nevoite să achite vreun leu. Întreaga acțiune se vrea a fi terminată până la Sărbătorile Pascale, antrenorul de fitness Alex Miu având în plan și o acțiune de ”frezare” a copiilor. ”Ne dorim, în măsura în care găsim frizeri binevoitori în Timișoara, să îi ducem la Partoș pentru a-i tunde pe copii. Această parte a proiectului este deocamdată la stadiul de negocieri, însă sperăm să reușim să facem și acest lucru pentru copilașii aceia, care nu au norocul majorității celor din oraș, copiii din Partoș beneficiind de un sprijin greu de imaginat din partea preotului din localitate, care face mai mult decât e posibil omenesc pentru comunitatea din care face parte”, ne-a mai precizat Miu.

[responsive_youtube http://www.youtube.com/watch?v=qR3jjOVi8Z0&feature=youtu.be]

- Advertisement -
Radu Constantin
Radu Constantinhttp://www.voceatimisului.ro
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore