VIDEO Vezi rezumatul partidei Săgeata Năvodari – Poli Timişoara, dar mai ales ce bilanţ au bănăţenii după numai patru etape

- Advertisement -

Poli Timişoara este, fără îndoială, marea surpriză a acestei ediţii de Liga I. Fiind lider în competiţia internă, cu 10 puncte acumulate din 12 posibile, bănăţenii s-au transformat în sperietoarea întrecerii fotbalistice a româniei, iar asta nu e tot. Poli dă, în acest moment, golgheterul campionatului, dar şi cel mai bun pasator de gol.

Timişoara este în extaz după startul furibund de campionat al echipei atât de hulite de o parte a suporterilor, care au scris pe (aproape) toate gardurile, şi nu numai, „AC Recaş nu e Poli”. Ei bine, echipa antrenată de Velcea, bun sau rău cum îl consideră unii, este neînvinsă în „elita” fotbalului românesc, după revenirea din Liga a II-a, iar asta se vede şi se va vedea şi mai mult în numărul tot mai mare de susţinători care vin meci de meci în tribunele arenei Dan Păltinişanu.

Ei bine, Poli, „cea mai Poli dintre Poli” cum îi place primarului Timişoarei s-o numească, merge ceas, reuşind să acumuleze 10 puncte din 12 posibile în ediţia 2013-2014 a Ligii I, fiind lider în clasamentul competiţiei, deşi nimeni nu-i dădea nici o şansă. Echipa antrenată de Vali Velcea a reuşit să marcheze în fiecare dintre cele patru întâlniri de două ori, având un golaveraj de 8-4, şase dintre cele opt goluri fiind reuşite de o altă surpriză – Szabolcs Szekely.

Acelaşi Szekely, care în urmă cu două sezoane juca în Liga a III-a la AC Recaş, a fost „revigorat” de antrenorul timişorenilor şi „adus pe calea cea bună”, ardeleanul, născut la Aiud, devenind, alături de vârful celor de la Astra Giurgiu, golgheterul la zi al României, asta după ce sezonul precedent, în liga secundă, marca tot de şase ori, dar în întregul campionat, deci un număr net superior de jocuri.

Dacă atacantul timişorenilor este o „surpriză” constantă de patru etape încoace, un alt fotbalist aş alb-negrilor a ajuns în topul assist-urilor, Răzvan Trandu reuşind, după partida de la Constanţa (al cărei rezumat îl puteţi urmări în clipul din subsolul acestui articol), să devină cel mai bun pasator de gol al competiţiei interne, având, în aceleaşi patru jocuri, trei pase de gol.

Alte două premiere în tabăra bănăţenilor sunt debuturile lui Coca şi al lui Gorobsov în tricourile celor de la Poli, în acest sezon. Dacă Coca a mai jucat pentru Poli şi în Liga secundă, acesta a jucat mai bine de o repriză la Năvodari, după ce titularul Nuno Claro a fost nevoit să părăsească dreptunghiul verde accidentat. Coca s-a făcut remarcat printr-un joc aproape perfect, fiind în permanenţă „pe mingile” aruncate de gazde în propriul careu, dând o siguranţă aparte apărării timişorene. Nici Nicolas Gorobsov nu a jucat rău, însă argentinianul nu a avut ocazia să arate mare lucru, fiind introdus pentru doar câteva minute, acesta nefiind la 100% din potenţial.

Patru dintre jucătorii lui Poli Timişiara au rămas „integralişti” după duelul nou-promovatelor, Bărbuţ, Trandu, Şeroni şi Nohai jucând în toate cele patru partide de la primul până la ultimul fluier al arbitrilor de centru.

Dacă ar fi să ţinem cont de invicibilitatea de care dă dovadă tehnicianul alb-negrilor, Poli Timişoara are la acest moment (cu tot cu jocurile din Liga a II-a) şapte partide oficiale, la rând, fără înfrângere, ceea ce poate spune multe, atât despre lotul bănăţenilor, cât şi despre Valentin Velcea, antrenorul alb-negrilor.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Retrogradata in Liga a III-a, Poli Timisoara este ”predata” de Nicolae Robu

Ajunsă în Liga a III-a și intrată în insolvență,...

Poli vrea puncte pe terenul liderului Ligii 2, Sportul Snagov. Rachita: Le stiu slabiciunile

Ocupanta ultimului loc în clasamentul Ligii 2, Poli Timișoara...

Poli Timisoara: sase meciuri amicale programate inainte de reluarea sezonului

Clubul de fotbal Poli Timișoara are programate șase jocuri...

Poli Timisoara isi pastreaza antrenorul ”demis” si scumpeste pretul biletelor pentru meciul cu ASU

Divizionara secundă de fotbal, Poli Timișoara, a anunțat, astăzi,...
spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img